Egyház

2023.11.04. 16:08

Hétfőn újra Szólj Be A Papnak! Debrecenben – fókuszban a népszámlálás adatai

Haon.hu

A Szólj Be a Papnak csapata újabb vitaestet rendez Debrecenben, olvasható a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján.

Az eseményt november 6-án, hétfőn 19 órától tartják a Bakelit Music Caféban. A téma: hová tűntek a hívek?

A beszélgetés résztvevői olyan kérdésekre keresik majd a választ, mint milyen illúziókkal számolnak le a népszámlálás vallási adatai? Tényleg a számok számítanak? Miért mondta Jézus, hogy kevesen vannak a választottak? Fenntartható így a népegyházi modell? Mire lehetett volna még költeni az egyházi népszámlálási kampányok költségeit?

Mint az a holnapon olvasható, a társaság alapvető célja, hogy úgynevezett offline találkozásokat hozzanak létre a keresztény hit nagy témái kapcsán. Szerveznek kocsmai vitaesteket, megjelennek fesztiválokon és egyéb eseményeken, ahol az érdeklődőket „közvetlenbe kapcsolják” a hétköznapok társadalmi valóságából visszaszorulóban lévő hagyományos keresztény egyházak lelkészeivel, lelkésznőivel, papjaival, szerzeteseivel. Az események látogatóit arra biztatják, hogy bátran, tabuk nélkül kérdezzenek, tegyenek észrevételt, kezdeményezzenek vitát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában