Adaptive Hussars 2023

2023.11.11. 11:10

Gigászi hadgyakorlat: Hajdú-Biharban is bevonultak a tartalékos katonák

Haon.hu

Forrás: Honvédelem.hu

Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred állományába tartozó tartalékos katonák is részt vesznek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton, ami az ország védelmi igazgatási rendszerét is teszteli, közölte a honvédség oldala.

November első teljes hetében közel 190 tartalékos katona vonult be a területvédelmi ezred három zászlóaljának települési helyeire Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében, hogy célfelkészítésen vegyen részt, mielőtt megkezdi meghatározott feladatait a három észak-keleti vármegye területén.

A felkészülési időszak során az általános lőkiképzési ismeretek mellett gyakorolják az ellenőrző-áteresztő pont telepítését, üzemeltetését, konvojok kísérését és közel-biztosítását, valamint az őrszolgálati feladatok ellátását is. A gyakorlat többek között lehetőséget teremt arra, hogy az ezred minél hatékonyabban tudjon együttműködni műveleti alakulatokkal és közigazgatási szervekkel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában