Pályázat

2023.10.13. 14:28

Új helyre került a Zenedoboz – már a debreceni Fazekas gimnázium diákjai zenélhetnek benne

Az iskola udvarán pénteken helyezték el az új közösségi teret.

Haon.hu

Áprilisig vehetik használatba a konténert a diákok

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

A konténerben elhelyezett mini közösségi teret, amelyet a Rocksuli rendezett be hangszerekkel, hangtechnikai felszerelésekkel, pályázat útján nyerte el a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, így ebben a nevelési évben a Fazekas diákjai zenélhetnek az iskola udvarán elhelyezett térben – tudatta a város önkormányzata közlésében.

Debrecen közgyűlése 2019-ben nem csak elfogadta a város könnyűzenei stratégiáját, de abban is tett vállalásokat, hogy annak szereplőivel közösen építi tovább a kultúrának ezt a szeletét. Ennek eredményeként több projekt megvalósult városunkban: többek között a Zenei Támogatási Program, a Made in Debrecen Fesztivál és a Zenedoboz pályázat.

A Zenedoboz alapja, hogy a Debrecen Turisztikai Ügynökség csak a turistaszezonban tudja kihasználni a konténerét, így azt októbertől áprilisig más típusú funkciókra kínálta fel a kulturális intézmények számára. Ezt követően született meg a debreceni középiskolásoknak szóló pályázat ötlete, melynek célja, hogy évente más-más debreceni középiskolában, zenei tehetséggondozó pontként működjön a konténer.

Aranyi Imre, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium intézményvezetője a Zenedoboz átadóján felidézte, hogy az iskola a 2023/2024-es tanévben ünnepli fennállásának 150. évét, majd arról szólt, hogy a közösségi tér kiváló lehetőség arra, hogy a könnyűzene területén is minden diák kibontakoztathassa képességeit.

Puskás István alpolgármester
Puskás István alpolgármester
Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Puskás István alpolgármester kiemelte, hogy a Zenedoboz a harmadik tanévet kezdi meg Debrecenben. – A Csokonai Gimnázium és a Tóth Árpád után érkezett ide a doboz, amelynek az a küldetése, hogy a zene iránt érdeklődő, vagy aktívan zenélő közösséget próbálja meg kicsit összekovácsolni egy olyan helyen, ahol erre egyébként nem lenne lehetőség – fogalmazott. Mint mondta, a Zenedoboz sikerességét mutatja, hogy annak köszönhetően több új zenekar is alakult, amelyek tavasszal a Made in Debrecen Fesztiválon is bemutatkoztak. Hozzátette, bízik bennem, hogy a Fazekasban is alakulnak zenekarok, amelyek fellépnek az áprilisi Made in Debrecen Fesztiválon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában