Utazás

2023.10.03. 10:31

Már óránként jár prémium- és bisztrószolgáltatást nyújtó IC+ kocsi a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon

2021 ősze óta közel 159 ezer prémium helyjegyet értékesített a vasúttársaság, amiből több mint 100 ezret idén, 2023-ban vásárolták meg.

Haon.hu

A visszajelzések alapján az utasok mindenhol pozitívan fogadták az új szolgáltatások bevezetését

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A prémium osztály az IC vonatok fedélzetén elérhető legmagasabb szolgáltatási kategória, az 1. osztályhoz képest is magasabb színvonalat képvisel. A MÁV közlése szerint az utasok szívesen választják ezeket a fülkéket hosszabb utak esetén. 2021 ősze óta közel 159 ezer prémium helyjegyet értékesített a vasúttársaság, amiből több mint 100 ezret idén, 2023-ban vásárolták meg.

Október 2-tól már óránként közlekedik IC+ prémium és bisztrószakasszal ellátott kocsi a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon, annak köszönhetően, hogy valamennyi Nyírség IC-ben, továbbá a Latorca IC-kben és az eddig bisztrókocsi nélkül közlekedő 580-as számú Tokaj IC-ben is. A fejlesztésnek köszönhetően kialakul az a legbővebb országos hálózat, amely a hazai gyártásban elkészült 35 első osztályú, prémium és bisztrószolgáltatást nyújtó kocsival lefedhető.

A járművek 2021-től napjainkig tartó fokozatos forgalomba állásával már négy, a nyári időszakban további egy vasúti fővonalra tért vissza hosszú idő után a fedélzeti vendéglátás:

Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest;
Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony;
Budapest–Kecskemét–Szeged;
Budapest–Dombóvár–Pécs;
nyáron Budapest–Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca–Szombathely, elő- és utószezonban Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Keszthely.

A visszajelzések alapján az utasok mindenhol pozitívan fogadták az új szolgáltatások bevezetését, a bisztrószolgáltatás népszerűsége a vendéglátási bevételi adatok növekedésében és a bisztrókocsikon realizált tranzakciók számának emelkedésében is megmutatkozik.  Legnépszerűbb termékek között szerepelnek a különféle ízű, helyben készre sütött lepények, valamint a szendvicsek és a különféle kávés italok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában