Jó fogás

2023.10.14. 09:30

Nagy volt az érdeklődés a hajdú-bihari horgászok gyermekeknek szervezett nyílt napjaira

Haon.hu

Harminchárom gyermek jelent meg szüleivel az utolsó nyílt napon

Forrás: Hajdú-Bihar Megye Gyermek és Ifjúsági Horgászai

Sikeresen lezajlott a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége által rendezett nyílt napok sorozata a Látóképi Tófürdőnél. Erről a szervezet számolt be a Facebookon. Mint írják, a záró napra rekord létszámú résztvevő érkezett: 33 gyermek, valamint kísérőik.

A napot halismereti és elméleti oktatással kezdtük, melyeket a halas kártyák tettek különösen érdekessé és interaktívvá. Ezt követte Kertész Attila előadása, ennek során a gyerekek megismerkedhettek vizeink apró lakóival, a planktonokkal, elsősorban a halak táplálkozásában betöltött szerepükkel – írják. Hozzáteszik, a nagy létszámra való tekintettel a dobás gyakorlása, a mentőöv dobás és a kötések elsajátítása csoportbontással zajlott.

A legjobban várt foglalkozás ezúttal is a horgászat volt, melyet a kifogott halak védelméről szóló eligazítás előzött meg. Ezeket minden kis horgász készségesen alkalmazta a halfogás során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában