Ajándék

2023.10.11. 10:34

Gubás Gabi előadását hallgathatják meg a debreceni hospice ellátásban dolgozók

November 4-én a Nagytemplomi Művészeti Szalonba érkezik Gubás Gabi.

Panyiczki-Berényi Viktória

A jegyeket Oláh István adta át Porkoláb Gyöngyinek

Forrás: Czinege Melinda

November 4-én a Nagytemplomi Művészeti Szalonba érkezik Gubás Gabi, aki Polcz Alaine életén vezeti végig a közönséget. Az előadásra a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség jegyeket ajándékozott a Debreceni Hospice Ház Alapítvány részére a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban október 10-én, kedden. A jegyeket Oláh István nagytemplomi lelkipásztor adta át Porkoláb Gyöngyinek, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnökének.
– Mindannyian megtapasztaljuk életünk egy pontján, hogy mit jelent gyászolni, elveszíteni valakit, akit szeretünk. Közeledik a halottak napja. Ebben az időszakban különösen érzékenyek vagyunk, hiszen jobban érezzük a hiányt. 

Az egyház és a gyülekezet felöleli az emberi élet teljes spektrumát a megkeresztelkedéstől a házasságkötésen át, az elmúlásig, ezért fontosnak tartom, hogy az istentisztelet mellett jelenjenek meg olyan programok, amelyek lelki segítséget tudnak nyújtani

 – fogalmazott a lelkipásztor. Hozzátette: a november 4-i előadás vigaszt és erőt ad minden gyászoló embernek, a Nagytemplom pedig már önmagában nyugalmat sugároz. Aki ide eljön, az megpihenhet és feltöltődhet.

Oláh István
Forrás: Czinege Melinda

Hozzátartozókhoz is juttatnak el jegyeket

Hazánkban 1991-ben a Polcz Alaine által vezetett Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás. 

A hospice ellátás olyan szolgálat és támogató ellátás, amely során nemcsak a betegek, hanem a családtagjaik is segítséget kapnak. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Hospice-Palliatív Terápiás Osztályának munkatársai mellett olyan hozzátartozókhoz is igyekszünk eljuttatni a jegyeket, akiknek az osztályon hunytak el a szerettei

– hangsúlyozta Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Porkoláb Gyöngyi 
Forrás: Czinege Melinda


Az átadáson Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színművésznő beszélt az előadásról. – A darab célja, hogy Polcz Alaine életének olyan szegmenseit is bemutassa, amely kevésbé ismert. Azt mind tudjuk, hogy mit adott az embereknek, de azt talán kevésbé, hogy milyen áron. 

Az előadás legfontosabb üzenete: az élet szép, bármilyen nehézséget sodorjon is elénk az élet. Én ebben hiszek, ezért az a küldetésem, hogy minél több helyre elvihessem ezt az előadást, reménysugarat adva ebben a bizonytalan és változó világban.

Gubás Gabi 
Forrás: Czinege Melinda

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában