Felújítás

2023.10.29. 19:45

Felújították, majd új funkciót kapott Derecskén a korábbi hajléktalan menedék

Haon.hu

Intézményi és civil összefogásnak eredményeként új bútorokat is beszereztek

Forrás: Derecske Város Facebook-oldala

Megújult formában fogadja a rászorulókat a hajléktalanok korábbi éjjeli menedéke – osztotta meg közösségi oldalán Derecske önkormányzata. A hajléktalanszálló megszűnését követően új funkciót kapott a korábban éjjeli menedékként szolgáló épület Derecskén. 

A Semmelweis utca 68. szám alatt található ingatlant a rászorulók este 6 órától reggel 6 óráig vehették igénybe és 14 fő befogadására volt alkalmas.  

Az intézmény bezárását követően azonban a derecskei önkormányzatra hárult a feladat, hogy megoldást találjon és lakhatást kínáljon a helyi  rászoruló hajléktalanok számára. Mivel intézményi formában nem tudták tovább működtetni a szállót, helyette egy új szolgáltatást hoztak létre: a szobabérlők házát. A telken található hátsó épületrészt kifestették, rendbe hozták, majd intézményi és civil összefogásnak köszönhetően különböző adományokból be is rendezték a helyiségeket a szükséges bútorokkal.

– A hajléktalanok számára valódi menedéket nyújtó, hiánypótló szolgáltatást a Derecskei Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat végzi, akik pályáztatás útján választották ki azt a 4 otthontalan személyt, akikkel -bérleti szerződést kötve - együttműködnek és a korábbi éjszakai helyett 24 órás menedéket, lakhatást biztosítanak számukra. Az ott élők életvitelszerűen tartózkodhatnak a szobákban, közösségben lehetnek, főzhetnek, moshatnak magukra, illetve ami a legfontosabb, álomra hajthatják a fejüket is. – olvasható az önkormányzat bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában