Úszás

2023.10.02. 21:26

Berettyóújfalutól Szegedig úsztak - 24 órán keresztül úsztak a Bihar Termálligetben

Haon.hu

Forrás: Bihar Termálliget-archív

Szeptember 29-én első alkalommal rendezték meg a 24 órás úszófesztivál az „Európai sporthét” keretében a berettyóújfalui Bihar Termálliget uszodájában. 

A rendezvényt szeptember 29-én 8 órakor Vitányi István országgyűlési képviselő indította útjára, melyen 152 fő úszott, többek között az aquatlon U23 világbajnok Dobi Gergő, a triatlonos EB ezüstérmes Dobi Lili, Muraközi István, Berettyóújfalu Város polgármestere, és helyettese Bónácz János alpolgármester is - olvasható a Bihar Termálliget közleményében. 

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a sportolás egészségre gyakorolt hatására, kimozdítsa a fiatalokat a mobileszközök mellől, és megismertesse az idén nyáron átadott Bihar Termálliget fedett részlegét a sportolni vágyókkal. Az úszók Berettyóújfaluból és környékéről érkeztek, de határon túli, debreceni és budapesti sportemberek is vízbe szálltak.

A sporteseményre általános és középiskolák, intézmények, gazdasági társaságok is neveztek, az éjszakai etapot a Berettyó Cápák sportegyesület vállalta magára. A legfiatalabb úszó 1,5 éves volt – Hanna apukája ölében úszott, míg a legidősebb a fürdő törzsvendége a 80 évét betöltő Géza bácsi volt. A 25 méteres medencében a legtöbbet Csávás Réka úszott 304 hosszal. Összesen 179 km-t tettek meg a berettyóújfalui úszók a 24 óra alatt. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg – nyilatkozta Zámbori Péter, a termálfürdőt üzemeltető Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában