Idősköszöntés

2023.10.25. 17:35

Saját maga kopasztja a tyúkjait a finom húsleveshez a 90 éves hajdúsámsoni Annuska néni

Szemüveg nélkül varr és szeret viccelődni az ötunokás nagymama.

Dandé Melinda

Macskó Mátyásné, leánykori nevén Olajos Anna

Forrás: Dandé Melinda

85 töltött káposztát készít, vasárnap ebéddel várja a családját és saját maga kopasztja a tyúkjait a finom húsleveshez a 90 éves hajdúsámsoni Annuska néni, aki 1933. október 19-én született Nyíradonyban.  

Macskó Mátyásné, leánykori nevén Olajos Anna 4 testvérével együtt nevelkedett fel, édesapja gulyás volt, édesanyja pedig a ház körüli teendőket látta el. – Nagyon szerettem gyerekkoromban fára mászni – idézte fel gyerekkorából. Hajdúsámsonba 1955-ben költöztek.

– A II. világháborút mi is éreztük, hallottuk a bombázásokat és olyankor a híd alá bújtunk – emlékezett vissza. A háború miatt, csak 3 elemi iskolát tudott elvégezni, 13 évesen már kapált a dohányföldeken. 27 évig dolgozott a TSZ-ben, még kitüntetést is kapott megbízható, kiváló munkájáért. Férjét itt ismerte meg, aki akkor katona volt. – Emlékszem, azt mondta nekem, szép kislány vagyok – mondta mosolyogva. 1959-ben házasodtak össze, szerelmükből 3 gyermekük született.

Annuska néni már 30 éve nyugdíjas, a mai napig szemüveg nélkül varr, korán kel, kapál, gondozza tyúkjait, minden nap főz, s mindemellett életvidám, szeret viccelődni. Öt unoka nagymamája. A jeles nap alkalmából szeretett családja körében köszöntötte az ünnepeltet Dandé Lászlóné alpolgármester, aki átadta a miniszterelnök köszöntő levelét és az önkormányzat ajándékcsomagját. 

Balról jobbra az ünnepelttel: menye Edina és unokája Csaba, fia Józsi, lánya Piroska, Dandé Lászlóné alpolgármester és veje Misi
Balról jobbra az ünnepelttel: menye Edina és unokája Csaba, fia Józsi, lánya Piroska, Dandé Lászlóné alpolgármester és veje Misi
Forrás: Dandé Melinda

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában