Debreceni Egyetem

2023.09.07. 13:22

A Tankcsapda lesz az első vendége az oDEon Egyetemi Színház programsorozatának

Haon.hu

Forrás: unideb.hu

A tervezetthez képest egy héttel korábban kezdődik a Könnyű?zenész életek című beszélgetős programsorozat az oDEon Egyetemi Színházban. Az első vendég Debrecen és az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda lesz. Őket háromhetente közkedvelt és gazdag zenei életúttal büszkélkedő zenészlegendák követik majd a sorban – olvasható az unideb.hu közlésében.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Intézete és az oDEon színház közösen indítja a különleges és egyedülálló programot, melyben népszerű magyar zenészeket szólaltatnak meg, de ezúttal nem a hangszerek segítségével. A beszélgetéseken talán még soha nem hallott történeteket hallhatnak majd az eseményre ellátogatók zenészekről, zenekarokról, a kezdetektől egészen az első nagy sikerekig.

– Rengeteg kiváló zenész van Magyarországon, akik mind szakmailag, mind pedig a karrierútjuk kapcsán érdekes és tanulságos történeteket tudnak mesélni. Ezekből sokat tanulhatnak az egyetemisták, másrészt pedig példát is láthatnak arról, hogy kellő kitartással és akarattal, na meg persze szorgalommal milyen sikereket lehet elérni a zenei szakmában. Fontos tudni, hogy ezek a beszélgetések nem mennek el nagyon szakmai irányba, sokkal inkább szórakoztató jellegűek, de persze a középpontba a zene kerül majd. Elsőként a Tankcsapdát látjuk vendégül, hiszen ők a város számára is jelképes zenekar, valamint a műfajban elért sikereik miatt méltán nevezhetjük őket zenészlegendáknak – fogalmazott Kapusi Kálmán, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Intézetének igazgatója.

A Könnyű?zenész életek című beszélgetős programsorozat a korábban tervezetthez képest egy héttel hamarabb kezdődik, szeptember 28. helyett szeptember 21-én várja a vendégeket a két házigazda, Végh Veronika, az oDEon Egyetemi Színház vezetője és Váradi Ferenc rádiós műsorvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában