Programajánló

2023.09.04. 16:05

Születésnapot ünnepel Hajdúböszörmény, vasárnap már rajtol a városnapi programsorozat

Majd’ egy egész hétig kínál kikapcsolódási lehetőséget a város a születésnapja alkalmából.

Bucsi Bernadett

Bertalan Imre (balról), Kiss Attila, Fórizs László és Sőrés István a tájékoztatón

Forrás: Kiss Annamarie

Hagyományőrző és művészeti programokkal, koszorúzással, Görömbei András emléktáblájának avatásával, a „Magyar Szürkék Útja” – kulturális tematikus útvonal hajdúböszörményi projekteleme, valamint a helyi Fürdőkertet érintő elkészült beruházás átadásával, továbbá könnyűzenei koncertekkel és megannyi családoknak szóló eseménnyel ünnepli születésnapját idén Hajdúböszörmény szeptember 10. és 16. között. A részletekről szeptember 4-én, hétfőn számoltak be a település elöljárói és a programok szervezői.

Kiss Attila polgármester emlékeztetett: a város hivatalos születésnapját 31 éve minden esztendőben szeptember 13-án ünneplik, ezt a hagyományt pedig idén is folytatják. E napon, vagyis jövő szerdán a Bocskai téri református templomban tartják azt az ünnepi képviselő-testületi ülést, mely részeként átadják a városi és díszpolgári kitüntetéseket, egyéb elismeréseket. 

Ugyancsak ezen a napon gálaműsor várja majd az érdeklődőket a Sillye Gábor Művelődési Házban, ahol a Papajazz együttes ad koncertet.

A barátságot is ünneplik

Azzal, hogy a városba betelepítették a hajdúkat több mint 400 évvel ezelőtt, egy új korszak vette kezdetét – mutatott rá Fórizs László alpolgármester, aki hangot adott annak a ténynek is, mely szerint Hajdúböszörmény életében a hit, a kálvinizmus mindig jelen volt. 

A születésnapra a testvértelepülések képviselőit is invitálták, a sajtótájékoztatón Sőrés István alpolgármester ismertette, hogy öt testvérváros már biztosan képviselteti magát a rendezvényeken. Hozzátette, bíznak abban, hogy ez az arány még növekedni fog.

Bertalan Imre, a szervező Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. általános igazgatója elmondta, a programok ingyenesek, de figyelmeztetett, hogy akad olyan esemény, mely regisztrációhoz kötött. A programok sora szeptember 10-én, vasárnap élményfutással, és a Petőfi-emlékév apropóján életre hívott mozgó múzeumbusz érkezésével veszi kezdetét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában