Utasszállító

2023.09.26. 11:44

Közvetlen repülőjárat indulhat Debrecenből ebbe a nagyvárosba!

Utasszállító üzemeltetésére adtak be kérelmet.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

A Magyarország – Törökország közötti kétoldalú légiközlekedési megállapodás alapján fennálló kihasználatlan légiközlekedési jog iránti kérelem érkezett be a Közlekedési Hatósághoz Debrecen és Isztambul közötti útvonalra, személyszállítási üzemelésre – olvasható az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményében.

Hozzáteszik, október 21-ig, a 30 napos határidő lejártáig nyújtható be kérelem ugyanezen légiközlekedési jog igénybevétele iránt.

A 15 milliós lakosú török nagyváros repterei közül az európai oldalon lévő nemzetközi repülőtér, az IST bonyolít nemzetközi légiforgalmat kontinensünk irányába.

A közleményben nem található bővebb információ arról, melyik fél nyújtotta be a kérelmet. A Wizz Air már üzemeltet egy Debrecen és Törökország nyolcadik legnagyobb városa, Antalya között repülő járatot. 

A Haon korábban már foglalkozott a Debrecen és Isztambul közötti járat lehetőségével, Király Tamással, a reptér ügyvezetőjével folytatott podcast beszélgetésünk kivonata itt olvasható:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában