Falunap

2023.08.19. 16:38

Olasz zászlóforgatók, veterán járművek és koncertek: falunapra hív szombaton Nagyhegyes - fotókkal

A hajdú-bihari településen augusztus 19-én, szombaton falunapra várják a látogatókat.

Bucsi Bernadett

Forrás: Kiss Annamarie

Valamivel 11 óra után érkezett meg a Haon a nagyhegyesi falunapra, akkor éppen a helyi népdalkör műsorát élvezhette a közönség. Azt követően a hajdúböszörményi ifjúsági fúvószenészek játszották el a Szózatot, egyfajta ünnepélyes zárásaként a Kiserdei szabadtéri színpad eseményeinek.

A helyszínre sokan kilátogattak, és voltak, akik bográcsban főztek a szabad ég alatt. Növendék pörköltet főzött marhából Tornyai Gábor, akit a receptjének titkáról is megkérdeztük. – Hagyma, zöldségkeverék, zsír kerül bele, és a legvégén egy kis fűszerpaprika. Azt csak a végén szabad, mert akkor lesz sűrű a szaftja – mondta el.

A falunapot zenés ébresztővel indították, több mint kétszázan vonultak végig a falu utcáin, köztük veterán járművek, lovasok, néptáncosok és mazsorettek. A délután is igazán különleges és látványos programokat kínált és kínál még vasárnap éjjel kettőig a látogatóknak. Minderről már Bokács Ferenc főszervezővel beszélgettünk. – Lesz motoros bemutató, akrobatikus kosárlabdashow, és a helyi csoportok is gálaműsort adnak a délután folyamán – ismertette.
A kora délutáni órákban a Debreceni Virágkarneválra érkező olasz zászlóforgatók is ellátogattak Nagyhegyesre. A falunapot az Apostol zenekar élő koncertje után utcabál zárja majd. Az esemény szervezői legalább ezer látogatóval számolnak.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában