Programajánló

2023.08.02. 09:08

Fesztiválhangulatban Földes

Péter Imre

A kicsik is jól szórakoztak a múlt évi fesztiválon

Forrás: Péter Imre

Hangulatos, szórakoztató programok várják a Szabadidő Központ látogatóit pénteken és szombaton Földesen. Az önkormányzat a Karácsony Sándor Közösségi Ház Pálinka és Ifjúsági fesztiváljára invitálja a település lakóit.

A pálinkamustra című minősítő verseny célja a pálinka, mint hungarikum népszerűsítése, a pálinka kulturált fogyasztásának érdekében. E mustra jelszója: Egy kupica reggelire, abból bajod nem lehet. A fesztivál pálinkája címet a meghirdetett Pálinka kvíz tíz legeredményesebb versenyzője dönti majd el.

A gazdag program pénteken este 19 óra 30 perctől Rock péntek címmel a Kalapács, és a Kori zenekarok fellépésével kezdődik Dj. Ungvári közreműködésével. Szombaton a nap kilenc órakor a már hagyományos főző versennyel, amatőr strandfoci kupa sportversennyel kezdődik. Várhatóan a megszokott nagy létszámú amatőr szakács csapatok főzőversenyére az idén is sokan neveznek. Érdekes feladatként olyan ételt kell készíteniük, ahol felhasználásra kell, hogy kerüljön, mint alapanyagként, vagy köret bármilyen gyümölcs, amiből pálinkát lehet főzni.

A nap programjában játékos programok, egészségügyi szűrővizsgálatok, tánccsoportok bemutatói, gólyalábas utcaszínház mellett számos zenei közösség és klub is bemutatja műsorát. Bizonyára sokakat vonz majd a 19 órától kezdődő könnyűzenei est kavalkádja, melyben fellép a Martonboy, Josh és Betty, a Pixa, Ufó, Döndi duó, és a Spy The Ghost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában