Népszerű és egészséges

2023.07.08. 10:41

Több mint ezer dolgozó csatlakozott a Debreceni Egyetem mozgásprogramjához

Forrás: Unideb.hu

Átlépte az ezer főt a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában (DEDM) résztvevők száma – olvasható az Unideb.hu-n. 
Mint írják, a DEAC szabadidősport szakosztálya által szervezett játékos megmérettetés alapját az egyetem szervezeti egységeinek versenye adja. A dolgozók mozognak, a mozgással töltött perceket pedig egy regisztrációs felületen pontokra válthatják. A bejegyzett pontok alapján minden hónapban kiderül, mely szervezeti egységek munkatársai mozogtak a legtöbbet. 
Júniusban a száz fő alatti szervezeti egységek versenyét a Pályázati Központ nyerte a Kancellária Jogi igazgatósága, valamint „új dobogósként” az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont előtt. 
Az egyetem mindennapi életét napról napra hitelesen és színesen bemutató Sajtóközpont bronzérmét Czellár Anikó sajtóreferens vette át, aki sok-sok sétával is hozzájárult a központ sikeréhez.
A száz fő feletti egységek versenyét immár harmadszor nyerte a Gazdaságtudományi Kar, így munkatársai kiérdemelték a 2023-as év aktív szervezeti egysége címet.
Erdey László, a GTK dékánhelyettese szerint a napi stressz leküzdéséhez, illetve az irodai munkához és az oktatáshoz szükséges állóképesség megszerzéséhez egyaránt elengedhetetlen a mozgás.
Ismét ezüstéremnek örülhettek a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) dolgozói és új belépőként dobogóra került egy újabb klinikai egység, az Urológiai Klinika is.
Jarkó Zsuzsa a DEDM egyik legaktívabb tagja, az Urológiai Klinika analitikai asszisztense elmondta: sokan edzőterembe, futni, kerékpározni járnak munkatársai közül – írják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában