Gyászhír

2023.07.25. 19:35

Szomorú hír: elhunyt Bényei Mikós

Haon.hu

Tiszaladányban született 1943. január 5-én, és 2023. július 24-én tért végső nyugalomra Debrecenben

Forrás: Méliusz Központi Könyvtárának Helytörténeti Részlege Facebook-oldala

Hosszan tartó betegség következtében életének 81. esztendejében elhunyt Bényei Miklós – tudatta mély megrendüléssel a Méliusz Központi Könyvtárának Helytörténeti Részlege Facebook-oldalán. Tiszaladányban született 1943. január 5-én, és 2023. július 24-én tért végső nyugalomra Debrecenben.

Könyvtáros, bibliográfus, történész, a Hajdú-Bihar Megyei Könyvtár tudományos főmunkatársa, egykori igazgatóhelyettese, a Helyismereti Gyűjtemény osztályvezetője, majd a Debreceni Egyetemen az informatikus könyvtáros szak egyik megszervezője, az Informatikai Kar címzetes egyetemi tanára, az MTA Doktora, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnökségi tagja, a Kovács Máté Alapítvány Kuratóriumának tagja.

Számos helyismereti bibliográfia, felsőoktatási jegyzet, valamint írás-, könyv- és könyvtártörténeti, sajtótörténeti publikáció szerzője. Kutatási területe Eötvös József és kora, a reformkor oktatáspolitikája, Széchenyi István és Debrecen, Kossuth Lajos és Debrecen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában