Hőségriadó

2023.07.11. 10:50

Ivóvizet osztanak Debrecen több pontján a nagy hőség miatt

Mutatjuk a négy helyszínt.

Fontos, hogy senki ne induljon el folyadék nélkül otthonról!

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A hőségriasztásra való tekintettel ivóvízosztás lesz Debrecen belvárosának több pontján 2023. július 11-én (kedden) és 2023. július 12-én (szerdán). A mai napon, kedden két, míg – a fokozódó melegre tekintettel – szerdán négy helyszínen várják frissítő ivóvízzel a lakosokat – tudatta az önkormányzat keddi közlésében.

Az egyre növekvő hőmérséklet miatt az előző hetekben már a párakapuk is működésbe léptek több helyszínen: a főtéren és annak környékén – a Kossuth téren, a Csonkatemplom mellett, valamint a Dósa Nádor téren. A város önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan a belváros több pontján tart ivóvízosztást a Debreceni Karitatív Testület közreműködésével.

Kedden délelőtt 11.00 óra és délután 4.00 óra között:

  • a Kossuth téren, a szökőkútnál (Piac utca 16.),
  • a Kossuth téren, a Szabó Lőrinc-szobornál,

szerdán ugyancsak délelőtt 11.00 óra és délután 4.00 óra között:

  • a Kossuth téren, a szökőkútnál (Piac utca 16.),
  • a Kossuth téren, a Szabó Lőrinc-szobornál,
  • a Csapó utca és a Dósa nádor tér kereszteződésében,
  • a Fórum Debrecen bevásárlóközpont (Csapó utca 30.) és a DSZC Vegyipari Technikuma közötti területen

biztosítanak ivóvizet az arra járóknak.

Fontos, hogy senki ne induljon el folyadék nélkül otthonról! Ne csak a gyerekekről és az idősekről, hanem a házi kedvencekről is gondoskodjunk, ezért a kutyáknak, macskáknak is biztosítsunk megfelelő mennyiségű és hűsítő ivóvizet.

A kánikulára való tekintettel a debreceni polgármesteri hivatal zöldterületi osztálya fokozott odafigyeléssel – hajnalban, vagy késő este – végezteti a közterületi növények öntözését. Emellett kiemelt figyelmet fordít az automata öntözőrendszerek megfelelő működtetésére is.

Debrecen gondoskodó város, s az önkormányzat a lakosok hőérzetének komfortosabbá tétele érdekében szervezte meg az ivóvízosztást és helyezett ki párakapukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában