Közlekedés

2023.07.02. 11:30

Hangulatkeltés, hogy a nyíradonyi önkormányzat vállalkozások működését lehetetlenítené el

A Magyar Közút beruházása kapcsán terjedtek el rosszindulatú pletykák a városban.

Az ott parkoló, jellemzően kisebb tehergépjárművek zavarták a Batthyány utcáról érkezők szabad kilátását

Forrás: Google Street View

A napokban kerékpáros és motoros leállóhelyeket alakított ki a Magyar Közút vármegyei igazgatósága Nyíradonyban, a 471-es főút – Batthyány utca kereszteződésében. Ezzel kapcsolatban jelentetett meg egy bejegyzést közösségi oldalán Tasó Béla polgármester, melyben a beruházással kapcsolatos híresztelésekre reagált. 

– Mesterségesen generált hangulatkeltés indult el a településen, mely szerint az önkormányzat el akarja lehetetleníteni az egyik ott működő vállalkozás, egy fagyizó és cukrászda működését – mondta megkeresésünkre a városvezető. Tasó Béla kiemelte, a munkálatok kezdeményezése és kivitelezése is a Magyar Közút vármegyei igazgatósága által történt, az érintett útszakasz nem tartozik az önkormányzat kezelésébe. 

Sem az önkormányzat, sem pedig a közútkezelő nem akarja helyi vállalkozások működését ellehetetleníteni. A változtatásnak forgalombiztonsági és forgalomtechnikai indoka voltak. Az önkormányzatnak erre semmilyen befolyása nem volt, ezért is kértünk a vármegyei igazgatóságtól hivatalos tájékoztatást, melyet közzé is tettünk a város közösségi oldalán

– hangsúlyozta Tasó Béla. 

Bekecs Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában