Itt a közlemény!

2023.07.31. 14:38

Tisztázta a helyzetet a polgármesteri hivatal: nem lesz újabb akkugyár Debrecenben

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben nem épül újabb akkumulátorgyár Debrecenben, írta hétfői közleményében a polgármesteri hivatal.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Vasárnapi sajtóhírek szerint újabb kínai akkumulátoripari beruházás érkezik Debrecenbe, a témában hétfőn közleményt adott ki a debreceni polgármesteri hivatal, amelyben egyértelműsítették a jelenlegi helyzetet.

A tegnapi napon az a valótlan információ jelent meg a sajtóban, miszerint újabb akkumulátorgyár épülhet Debrecenben. Határozottan cáfoljuk, hogy újabb akkumulátorgyár jönne Debrecenbe!

–  áll a portálunkhoz is eljuttatott anyagban.

Hozzátették: a város vezetésének semmilyen ilyen irányú szándéka nincs. A város ipari infrastruktúrája a következő időszakban is, kizárólag a már bejelentett és épülő üzemek kiszolgálására lesz elegendő, valamint ezen cégek kisebb léptékű mukahelyteremtő beszállítóinak fogadására – olvasható a hivatali közleményben.

Mint arra rámutattak,

a híradásokbán szereplő kínai központú NingBo ZhenYu Technology Co.,Ltd., az álhírekkel ellentétben nem akkumulátor gyár, hanem alumínium héjakat és fedőlapokat, valamint elektromos járművekhez motoros precíziós lyukasztott és rovátkált fémalkatrészeket gyártó vállalat.

Az említett cég Debrecen önkormányzatát üzemi tevékenység folytatásával és területvásárlással kapcsolatban nem kereste – zárul a polgármesteri hivatal híradása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában