Református tábor

2023.07.18. 10:26

Bibliai történetek a nagycserei fák alatt

A református közösség táborában minden korosztály testi-lelki gyarapodásra talált.

Táborzáró az általános iskolás gyerekeknél

Forrás: Szász Ferenc-archív

A Nagycsere-Halápi Református Egyházközség július 10-14-e között tartotta meg a nyári táborát, napi odautazásos formában. 

A nagycserei kápolna és tágas, rendezett kertségének ölelésében, Jenei Zoltán lelkész és Silye Barnabás közösségi elöljáró szervezésével zajlottak az alkalmak, melyeken az óvodásoktól a szépkorúakig mintegy százhúsz fő vett részt, négy csoportban.

Az óvodás, plusz kismamás bölcsiseket Harsányiné Major Nikolett és Hamvasné Tömöri Barbara foglalkoztatta, Bibliai történetek ötletes alkalmazásával. Az általános iskolai csoport tagjait Nagy Gergelyné Lídia négy fiatal segítővel együtt látta el hasznos tanácsokkal, fókuszban a gyermekek és felnőttek harmonikus együttélésével.

A középiskolások csoportját Bogáti Attila egyetemi lelkész foglalkoztatta „A bölcs életszemlélet kialakítása és a hittel együtt járó cselekvő szeretet megélése a gyakorlatban” címmel. Kézműves foglalkozások sorát vezette Antal Dóra, Majorosné Klárika, valamint Dévényi Ágota. A kézügyességet fejlesztő gyakorlatok elsősorban különféle anyagok formálására és gyöngyfüzérek készítésére irányultak.

A felnőtt és idős korúak csoportfoglalkozásait Jenei Zoltán nyugdíjas lelkész vezette. A bibliai apostoli korban történt sánta ember meggyógyítása kapcsán rámutatott korunk sokféle, sántító jellegű helyzetére egyéni, családi és tágasabb közösségi területeken. Választ talált a figyelmes hallgatóság arra, hogy mi az igazi élet-érték és a legdrágább kincs a múlandó világon.

Sportoltak is

Minden nap minden korosztály találhatott magának megfelelő sportfoglalkozást is: foci, ping-pong, íjászat, darts, óriáscsúszda, ugrálóvár, pónilovaglás várta az érdeklődőket, de volt egzotikus bibliai állatsimogatás is, valamint teve és szamár hordképességének bemutatója.

Az ünnepélyes befejező alkalmon csoportonként élménybeszámolók hangzottak el, azzal a meggyőző sugallattal, hogy a nem csekély áldozattal vállalt táborozás nem volt hiábavaló. Minden esti záró alkalom többféle, jóízű eledel elfogyasztásával zárult. Köszönet illesse a rendért fáradozókat és a nyári hőségben a hűsítők felszolgálóit is, akik biztosították, hogy ne csak üdüljön, hanem friss erőhöz is jusson a táborozó közösség Nagycserén! – tudatta a Haonnal Szász Ferenc lelkipásztor.

HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában