Étkeztetés

2023.07.31. 08:56

A nyári szünetben is pörög a konyhai munka Körösszegapátiban

Vmirjáncki József

Az önkormányzati konyha szakácsnői, középen az élelmezésvezetővel

Forrás: Vmirjáncki József

A körösszegapáti önkormányzati konyha dolgozóinak a nyári szünetben sincs idejük a pihenésre. Ebédre továbbra is szükség van, mert a gyerekek, az óvodások és az iskolások továbbra is igényt tartanak az ebédre.

Az önkormányzati konyha dolgozói Nagyné Vajda Ildikó főszakács irányításával naponta 75 gyermek és 80 felnőtt részére készítenek meleg ebédet.

Most, a nyári vakációban a gyerekek ebédjét is kiviszik. A felnőttek többségének a helyi családsegítő dolgozói házhoz szállítják az ételt. A legtöbb felnőtt ebédet a településen szállítják ki, de visznek a községhez tartozó Körmösdpusztára és a szomszédos Körösszakál községbe is.

A finom menü elkészítésén három szakács és három konyhai kisegítő dolgozik. A meleg nyári napokon nem kell őket irigyelni. A nagy forróság ellenére az ételek elkészítése mellett ügyelni kell arra is, hogy az elkészített ebéd időben megérkezzen a családok asztalára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában