Ez az a Nap!

2023.06.10. 22:18

Zenével, dicsőítéssel kértek áldást és segítséget a Nagyerdei Stadionban

Először látogatott Debrecenbe a kereszténység egyik legnagyobb nemzetközi és felekezetközi fesztiválja.

Ezrek látogattak ki a rendezvényre, amelynek célja Isten örömüzenetének átadása zenés dicsőítésen keresztül

Forrás: Czinege Melinda

Budapest, Madrid, Veszprém és a horvátországi Pula után a debreceni Nagyerdei Stadion adott otthont az Ez az a Nap! elnevezésű eseménynek június 10-én. Ezrek látogattak ki a rendezvényre, amelynek célja Isten örömüzenetének átadása zenés dicsőítésen keresztül.

– Hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy bíztak Debrecenben, bíztak abban, hogy ebben a városban, s itt a régióban lesz annyi erő, hogy megtöltse ezt a stadiont, hogy együtt imádkozzunk és adjunk hálát a Teremtőnek – fogalmazott köszöntőjében Puskás István, Debrecen alpolgármestere. Kiemelte, akik most itt vannak, azért gyűltek össze, hogy közösen, énekléssel imádkozzanak, kérjék az áldást és a segítséget magukra és a rászorulókra.

 Nem is olyan messze most vannak olyanok, akiknek erre nagy szükségük van. Imádkozzunk és kérjük a segítséget Kárpátaljáért, Ukrajnáért 

– tette hozzá.

Isten mindenhol ott van, s biztonságot ad

A rendelkezésre bocsátott helyek szinte színültig teltek. Két debreceni fiatallal, Norberttel és Bélával szóba is elegyedtünk. Előbbitől megtudtuk, tavaly a budapesti rendezvényen már ott volt, míg Béla most először vesz részt ezen a fesztiválon. – Szavakkal szinte lehetetlen kifejezni milyen élmény volt a budapesti. Változást hozott az életemben, elmondhatatlan módon megérintett Istennek a hangja – fejtette ki fővárosi élményeit Norbert. Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára a hit, röviden úgy felelt: mindent. Majd ezt bővebben kifejtve elmondta, Istennek köszönhetjük az életünket, minden embertársunkban ott van mellettünk, biztonságot ad.  

Számomra a hit azonos magával a kapcsolattal és szeretettel, amit Istennel próbálok táplálni és fenntartani. De úgy gondolom, nincs a hitnek egy mindenki által elfogadott fogalma, hanem a legfontosabb az, hogy az ember, ami rajta áll, tegye meg. A jó Isten ehhez minden eszközt megad, ami az ő szemében dicsérendő 

– fejtette ki Béla. Az előadók közül kedvencként Pintér Bélát és a Hillsong Unitedet emelték ki, de valamennyi előadót kiválónak tartanak.

A zene egy kiváló eszköz az egység megteremtéséhez

Kiss József, a Pünkösdi Egyház Debreceni Élet Gyülekezetének lelkipásztora, az esemény egyik szervezője kérdésünkre elmondta, ez egy különleges alkalom, hiszen először tartják ezt a rendezvényt Debrecenben. Korábban mindig Budapesten volt, azonban szakítva a hagyományokkal, Madrid, Veszprém és a horvátországi Pula után a cívisváros ad otthont eseménynek. – Ez a fesztivál Krisztus Testének egységéről szól, hogy a dicséret keretében keressük és mutassuk be ezt az egységet. A zene pedig egy olyan eszköz, ami ezt lehetővé teszi. Ez egy nagy fesztiválja Isten népének, s nagyon örülünk, hogy minden korosztályt meg tudunk szólítani, ezért is igyekeztünk a zenei palettát ehhez igazítani – fogalmazott.  

Elmondta, a legnagyobb fellépő a világhírű Hillsong United együttes, amely az ausztráliai Sydneyben található Hillsong Church ifjúsági szolgálata részeként alakult 1998-ban, de mellettük érkeztek Szlovákiából, Romániából és Magyarországról is előadók. Debrecent a Nyári Dicsőítő Iskola képviseli.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában