Úrnapja

2023.06.10. 19:20

Úrnapi szentmise és körmenet lesz vasárnap Debrecenben

Az egyházi év egyik legnagyobb ünnepét, Úrnapját ülhetjük meg idén június 11-én, vasárnap. Úrnapján az Eucharisztiában valóságosan jelenlévő Krisztust valljuk meg, és emeljük e szentséget a hívek figyelmének központjába – olvasható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye közlésében.

Ezen az ünnepen Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 10 órától a debreceni Szent Anna-székesegyházban mutat be ünnepi szentmisét. A szentmise végén a hívek körmeneten tesznek tanúságot hitükről, majd az ünnep szentségi áldással zárul. A körmenet szokott útvonala: a Szent Anna utca, Sumen utca, Tímár utca, Varga utca. A körmeneten a már előző nap virágokból, zöld növényekből állított négy sátornál lesz az Oltáriszentség fogadása rövid szertartás keretében. A sátrakat egy-egy közösség készíti el: az egyházközség családcsoportja, a fiatalok közössége, a Szent József köznevelési intézmény pedagógusai és a Boldogasszony Iskolanővérek közössége.

A körmenetet a Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekara fogja kísérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában