Környezetvédelem

2023.06.01. 12:55

Újrahasznosított alapanyagokból álmodták meg a jövőt a gyerekek

A környezetvédelmen és a csapatmunkán volt a hangsúly a makettpályázaton.

Néhány az alkotások közül

Forrás: Pálfi-Tóth Zoé

A Jövő Te vagy! Alkosd meg! címmel hirdetett közös gyermeknapi makettpályázatot a Debrecen Nemzetközi Repülőtér, a Mercure Debrecen, valamint a Pannon Transfer; az eredményhirdetést csütörtökön tartották a Mercure Hotelben. A pályázat célja az volt, hogy lehetőséget biztosítsanak óvodásoknak, illetve iskolásoknak egy kreatív alkotás elkészítésére, melyet a cím alapján a saját képzeletükre bíztak. Olyan pályaműveket vártak, melyekben a gyerekek makett formájában mutatják be, hogyan képzelik el a jövő légiközlekedését és személyszállítását, valamint a jövő szállodáit.

A környezetvédelem jegyében fontos szempont volt, hogy a makettek kizárólag újrahasznosított alapanyagokból készüljenek. Óvodás kategóriában a Pósai Utcai Óvoda Margaréta csoportja, kisiskolás kategóriában a Balmazújvárosi Általános Iskola Kalmár Zoltán tagintézménye nyert, míg különdíjat a Hajdúdorogi Egyesített Napközi Otthonos Óvodák Mókus csoportja kapott.

A jövő épületei

Demény Gábor szállodaigazgató köszöntőjében elmondta, a Mercure Debrecen számára fontos a fenntarthatóság, ezért kérték a gyerekeket is, hogy a makettek újrahasznosított alapanyagokból készüljenek. Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője a résztvevők csapatmunkáját emelte ki, mely szerinte a repülőtéren is elengedhetetlen. 

A pályázatok remek lehetőséget biztosítottak arra, hogy a gyerekek csapatban dolgozhassanak, illetve, hogy olyan képességeket sajátítsanak el, amit egyébként más tanórai vagy óvodai foglalkozáson nem tudnak. Szabadjára engedhették a kreativitásukat, melynek köszönhetően képesek voltak a jövőt bemutatni

 – fűzte hozzá.

– Bár a megújuló energiák és mesterséges intelligencia világát éljük, de mi, felnőttek tudjuk, hogy a jövő a gyermekeké. A megálmodott és elkészült makettek később reális épületek és eszközök formájában a jövőt jelenthetik – tetet hozzá Triba Renáta, a Pannon Transfer ágazatvezetője.

A díjazottak a légiközlekedési Kulturális Központ vezetésével egy reptérlátogatást, valamint ebédet nyertek a Mercure szállodába, továbbá ingyenes személyszállítást az eseményekre a Pannon Transfer jóvoltából.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában