Előterjesztés

2023.06.19. 13:27

Ingatlanokat ad át Debrecen a védőnői szolgálat ellátásához

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A védőnői ellátásra szolgáló ingatlan és ingó vagyont ingyenes használatba adja az önkormányzat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DE KK) részére, ha a javaslatra igennel szavaz a képviselő-testület csütörtökön.

Mint az előterjesztés írja, 2023. július 1-től az állam az egészségügyi alapellátás körében (a települési önkormányzattal együttműködésben) gondoskodik a védőnői ellátásról. A védőnői ellátás biztosításáért a Kormány által rendeletben kijelölt állami intézményfenntartó szerv felelős, az irányító vármegyei intézmény, ez esetben a DE KK útján.

A törvény szerint a települési önkormányzat 2023. július 1-től biztosítja az állam számára az addig a védőnői ellátásra szolgáló ingó és ingatlan vagyonnak az ingyenes használatát. Ezek alapján a debreceni önkormányzat ingyenes használatba adja 2023. július 1-től kezdődően határozatlan időtartamra a védőnői ellátásra szolgáló, az önkormányzat tulajdonát képező ingatlanrészeket, valamint a közfeladat ellátását szolgáló ingó vagyontárgyakat a DE KK részére közfeladat (védőnői ellátás, mint egészségügyi alapellátás) ellátása és az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása céljából. A DE KK köteles minden év június 30-ig beszámolni a Közgyűlésnek az ingatlanok használatáról.

Haon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában