Ünnepség

2023.06.21. 17:50

Rekordszámú szakember szerzett bizonyítványt Vámospércsen - fotókkal

Szakmai bizonyítványokat és okleveleket adtak át a 2023. tavaszi vizsgaidőszakban, Vámospércsen sikeres szakmai vizsgát tett diákoknak szerdán.

Forrás: Czinege Melinda

Összesen 69 tanuló, 14 hegesztő, 32 gépgyártás-technológiai technikus és 23 gépi és CNC forgácsoló szakmát szerzett végzős diák vehette át bizonyítványát június 21-én, szerdán a VÁMOSGÉP Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. által első alkalommal megszervezett ünnepségen.

Boros Zsolt, a VÁMOSGÉP Kft. Oktatási Központ oktatási vezetője 
Forrás: Czinege Melinda

Az eseményen Boros Zsolt, a VÁMOSGÉP Kft. Oktatási Központ oktatási vezetője kiemelte, Hajdú-Bihar vármegyében biztos, de talán Kelet-Magyarország vonatkozásában is rekordszámúnak számít az a 69 tanuló, akik a duális képzésben részt vettek és most bizonyítványt vehetettek át. Köszöntőjében úgy fogalmazott: a jó szakma felér egy diplomával, hiszen a jó szakmának és az azt birtokló szakembernek biztos jövője van. – Úgy gondolom, hogy azoknak a cégeknek és intézményeknek, melyek szakképzéssel foglalkoznak, kötelességük a szakma presztízsét növelni, és tisztelni azokat az ifjakat, akik a szakképzési rendszerben szakmai bizonyítványt szereznek – szögezte le.

A gazdaság fejlődésében is szerepet kapnak

A jó szakembereknek hatalmas szerepe lesz a térség gazdasági fejlesztésében – erre Tasó László országgyűlési képviselő mutatott rá az ünnepségen mondott köszöntőjében, és egyúttal emlékeztetett: a közeljövőben nagyszámú munkahely jöhet létre a régióban, ahol bizonyára megtalálhatják a helyüket a fiatalok. Kiemelte a duális képzés jelentőségét is, mely révén a tanulók testközelből ismerkedhetnek meg a szakmával, és szerezhetnek biztos tudást.

Tasó László országgyűlési képviselő
Forrás: Czinege Melinda

A bizonyítványok kiosztása után a VÁMOSGÉP Kft. által összeállított ajándékcsomagot vehette át az a szakmai és emberi hozzáállást tanúsító három tanuló, akik a szakmai vizsgán legjobban teljesítettek. Ezen túl oklevelet kapott a nyugdíjba vonuló Nagy Zoltán szakoktató is.

Nagy Zoltán szakoktató
Forrás: Czinege Melinda

Az oklevelet átvett diákoknak az ünnepség végén Fábián Attila, a VÁMOSGÉP Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. ügyvezető igazgatója is gratulált, és egyúttal köszönetet mondott a szülőknek azért, hogy az intézményre és a vállalatra bízták gyermekük szakmai képzését. Mint mondta, a végzett hallgatók nem diákok többé, hanem szakemberek, akiket vár a munkaerőpiac. Büszkeséggel jelentette be, hogy Mónus József világrekorder, világbajnok harci cél- és távlövő íjász, a Magyarságkutató Intézet hagyományőrző szakértője májusban Isztambulban megszerezte a 11. Hódítók kupájának aranyserlegét, mely jelenleg az intézmény falai között tekinthető meg. Az örömhír apropója, hogy a World Archery, a világ legnagyobb íjász szervezete felvette a világranglistára a Conquest Cup sorozatot, s ahogy az ügyvezető igazgató ismertette: a világelső lövést a VÁMOSGÉP Kft. Oktatási Központban előállított nyílheggyel adták le.

BBI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában