Diplomácia

2023.06.02. 11:37

Rangos küldöttség érkezett Debrecenbe egyenesen Dél-Afrikából

Forrás: unideb.hu

Az intézmény képzési kínálatával és a Stipendium Hungaricum nyújtotta ösztöndíj-lehetőségekkel ismerkedtek, valamint itt tanuló dél-afrikai diákokkal is találkoztak a távoli országból érkezett rangos delegáció tagjai a Debreceni Egyetemen – olvasható a cívisvárosi felsőoktatási intézmény honlapján.

A Dél-afrikai Köztársaság képviselőit, Nkosinathi Sishit, Kgabo Matjanet és Temwa Moyot Barta Elek fogadta június 1-jén, csütörtökön. Az oktatási rektorhelyettes a delegációval folytatott megbeszélésen az intézmény képzési kínálatát és az egyetem nyújtotta lehetőségeket ismertette.  

Debreceni Egyetem, Dél-afrikai Köztársaság, diplomácia, felsőoktatás, delegáció
Forrás: unideb.hu

– A Debreceni Egyetem képzései nemzetközileg ismertek és elismertek, emiatt egyre népszerűbbek a külföldi hallgatók körében. Ma már 133 ország több mint hétezer hallgatója tanul a 13 kar által kínált csaknem 80 angol nyelvű szakon – részletezte Bartha Elek.

A Dél-afrikai Köztársaságból jelenleg 56 hallgatója van a Debreceni Egyetemnek, közülük 27-en a Sipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében érkeztek a magyar kormány támogatásával.

A dél-afrikai diákok jövőbeli képzési, támogatási lehetőségeiről az egyetem Nemzetközi Oktatást Koordináló Központjában is egyeztetést folytattak a küldöttség tagjai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában