Ünnepi pillanatok

2023.06.12. 17:01

Sikerrel vették a vizsgákat a vegyésztechnikusok Debrecenben - fotókkal

A Vegyipari Technikum tizenöt diákja vett részt a Tevánál duális képzésben.

A duális képzésben végzett diákok

Forrás: Kiss Annamarie

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Teva Gyógyszergyár és a debreceni oktatási intézmények közötti együttműködés. Június 12-én, hétfőn vette át az oklevelét a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) Vegyipari Technikum azon tizenöt diákja, akik elsőként végeztek az intézmény és a gyógyszergyár tavaly indult, közös vegyésztechnikusi, elméleti és gyakorlati oktatást is magában foglaló duális képzésén.

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja
Forrás: Kiss Annamarie

– Úgy gondolom, a szakképzés egyik legnagyobb eseménye az, amikor a szakképzésről oklevelet nyerünk, egy képzési időszak lezárul és kimondhatjuk: egy adott szakmának mesterei lettünk – fogalmazott köszöntőjében Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja. A fiatalokhoz szólva úgy folytatta, a bizonyítványszerzés csak egy pillanat egy szakember életében, ugyanis a megszerzett tudást nap mint nap meg kell tölteni, fel kell vértezni, meg kell erősíteni tartalommal, hogy a szakember versenyképes legyen a munkaerőpiacon. – Az elmúlt időszakban az iskola és a Teva részéről megkaptátok a muníciót, hogy legyen alaptudásotok, készségetek és motivációtok tudásotok további gyarapításához – tette hozzá. A DSZC kancellárja beszédében köszönetét fejezte ki a gyógyszergyártó cégnek, amely nemcsak vár a megfelelő szakemberekre, hanem tesz is azért, hogy náluk dolgozzanak a legjobbak.

 

A siker kulcsa a tehetség

– A Teva a legnagyobb magyarországi gyógyszergyártóhely a vállalatcsoporton belül, amely immár 75 éve működik a városban. De e cím elnyerése nem jött volna létre tehetséges emberek nélkül. S most ilyen emberek között vagyunk – hangsúlyozta Radovan Toman, a Teva cívisvárosi telephelyének vezetője. Elmondta, a hazai gyógyszergyártás immár 110 évre tekint vissza. A Pallagi úti gyárban mintegy 1700 dolgozó végzi munkáját, akikhez a jelenlévők is csatlakozhatnak. 

Radovan Toman, a Teva cívisvárosi telephelyének vezetője
Forrás: Kiss Annamarie

– A siker kulcsát mindig azok az emberek jelentik, akik nálunk dolgoznak. Külön nagyszerű, hogy ebben a képzési rendszerben ez az első osztály. Nagy örömmel vennénk, ha később találkoznánk a mi vállalatunknál, hiszen ilyen tehetségek nélkül nem tudnánk üzleti tevékenységünket eredményesen folytatni – tette hozzá.

Szabó Zoltán, a DSZC Vegyipari Technikumának igazgatója
Forrás: Kiss Annamarie

Szabó Zoltán, a DSZC Vegyipari Technikumának igazgatója köszöntőjében kifejezte, az oklevélátadás egy olyan ünnep, amely egy korszakot lezár, s közben egy újat megnyit. – Hetven éve az egyik legjelentősebb munkaadó Debrecenben a Teva. Ha ez a cég nincs, akkor a vegyipari képzés sem akkor indulhatott volna el, amikor elindult – mondta. Kiemelte, a duális képzés nívóját jól mutatja, hogy a tizenöt diák közül hárman is olyan eredményt értek el a Szakma Sztár versenyen, mellyel teljes vizsgamentességet nyertek. 

Váradi Judit, a Teva Alapanyaggyártó Igazgatóságának HR vezetője
Forrás: Kiss Annamarie

A köszöntők végén pedig Váradi Judit, a Teva Alapanyaggyártó Igazgatóságának HR vezetője elmondta, a duális vegyésztechnikusi képzést egy gondos kiválasztás előzte meg. A részt vevő diákok heti két napon a debreceni gyógyszergyár munkatársaiként jártak be a telephelyre, s részesültek ott elméleti és gyakorlati képzésben. Megismerkedtek a gyógyszerek fejlesztésével, korszerű gyártási eljárásokkal, labortechnikákkal.

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában