RoboCup Junior

2023.06.10. 17:59

Európa-bajnok az Agóra A.S.C. csapata

A debreceni fiúk robotjukkal 25 csapat közül szerezték meg a vezetést.

Az Agóra csapatainak tagjai évek óta járnak az élményközpont robotika klubjába

Megnyerte a a RoboCup Junior Európa-bajnokság legnépszerűbb versenyszámát az Agóra A.S.C. elnevezésű csapata a horvátországi Varazdinban. Eigner Bendegúz és Ráthonyi Levente a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) versenyszám haladó kategóriájában 25 csapat közül szerezte meg az első helyezést, miután mind a 6 fordulóban győzelmet arattak. A debreceni fiúk előre megépített robotjának katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli pályákon kellett adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezni – tudatta az Agóra Tudományos Élményközpont szombati közlésében.

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont-archív

Az Agóra másik, Agora Robotics nevű csapata (Papp Márk Máté, Vereb Tamás és Vámosi Bendegúz) a Rescue Maze (menekítő-helyszínbejáró) versenyszámban az ötödik helyezést érte el, és megkapták a legjobb robotkonstrukcióért járó különdíjat.

Az Agóra csapatainak tagjai évek óta járnak az élményközpont robotika klubjába, többen közülük már korábban is szép eredményeket értek el hazai és nemzetközi robotprogramozási versenyeken, de most először sikerült Európa-bajnoki címet is szerezniük. Az Agóra versenyzői egyébként júliusban Franciaországban, a RoboCup Junior Világbajnokságon is képviselik Debrecent.

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont-archív

A csapat felkészítői Bíró Máté, Őri levente, Soha Rudolf Ferenc és Szabó Gábor voltak. A versenyzők kiutazását Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Schaeffler támogatta.

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont-archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában