Dolgozói DErbi

2023.06.16. 16:21

Minden eddiginél többen vettek részt a debreceni DErbin – fotókkal

A Debreceni Egyetem egész napos programsorozattal várta valamennyi munkatársát és hozzátartozóikat a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén.

A Debreceni Egyetem ismét megszervezte a Dolgozói DErbit

Forrás: Czinege Melinda

A 2016-ban megfogalmazott hagyományteremtési szándék már ötödik éve töretlen, a rendezvényen résztvevők létszáma pedig évről évre magasabb.
– A program folyamatosan csiszolódik, nagyon sok mindenben már profibban tudunk eljárni, mint az elmúlt években. Mindig figyeljük, hogy mire van igény, mi az, ami népszerű, vagy éppen hiányzik. Ehhez igyekszünk igazodni. Ilyen változtatás például, hogy a gyermekprogramok egészen 18 óráig tartanak. Az a célunk, hogy egész nap legyen olyan esemény, amely miatt megéri itt lenni – tájékoztatta a Hajdú Online-t dr. Rőfi Mónika, Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője, aki azt is elmondta, hogy összesen 6700 fő regisztrált az eseményre.

Az együttlét, a közösségalkotás a Debreceni Egyetem számára kiemelten fontos

– hangsúlyozta köszöntőjében prof. dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. 

Szilvássy Zoltán rektor
Forrás: Czinege Melinda

A programkínálat rendkívül változatos volt, minden korosztály megtalálhatta a számára kedves elfoglaltságot. Az egészségügyi szűrések, gyermekprogramok és sportversenyek mellett katonai akadálypálya és harci járművek is várták a kalandra vágyókat a Víztorony melletti ligetes területen. 

Bográcsban rotyogtak az étkek

A programot főzőverseny is színesítette, amelyre az intézmény karainak és szervezeti egységeinek csapatai nevezhettek, idén összesen nyolcvankettő. A rossz időjárás miatt egy héttel el kellett halasztani a rendezvényt, ezért voltak olyan klinikai csapatok, akik a tervezett műtétek miatt nem tudtak eljönni. A jelenlévő lelkes kukták ebben az évben babgulyás, pörkölt, lecsó, valamint slambuc kategóriában bizonyíthattak. A verseny egyetlen kritériuma, hogy a szervezők által biztosított egységcsomagban lévő alapanyagokból minimum kettőt fel kellett használniuk, hogy a csapat által elkészített étel versenyben legyen. Az elkészült finomságokat háromtagú zsűri értékelte.

A főzőverseny eredményhirdetésén Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke a csapatban rejlő erőt hangsúlyozta, amelyet az ilyen rendezvények erősítenek. A DElikát főzőverseny kategóriagyőztes csapatai idén egy négy fogásos vacsorát nyertek, a zsűri kedvence díj nyertesei pedig egy borkóstolóval egybekötött vacsorán vehetnek részt Mádon, ahol borkülönlegességeket kóstolhatnak meg.

A lecsó kategória győztese: Lecso’s-IK csapata

A slambuc kategória győztese: UD Hotels 1 csapata

A pörkölt kategória győztese: Lelkesek csapata

A babgulyás kategória győztese: Lorem ipsum csapata

A zsűri kedvence: DEAC UB csapata

Panyiczki-Berényi Viktória

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában