Jubileum

2023.05.05. 11:58

Világhírű operaénekesnő lett a Tisza-tó nagykövete

Rendezvénysorozattal ünneplik a tó ötvenedik születésnapját.

Forrás: Facebook / Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület

Miklósa Erika lett a Tisza-tó nagykövete − adta hírül Facebook-oldalán az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület. A posztot a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is megosztotta. 

Olyan nagykövete van a Tisza-tónak, aki személyiségével, országos ismertségével a kultúra és a térség iránti elkötelezettségével hitelesen tudja képviselni és népszerűsíteni a Tisza-tavi térséget és az 50 éves Tisza-tó jubileumi eseményeit − olvasható a bejegyzésben.

Az egyesület égisze alatt működő Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal szervezésében sajtótájékoztatón ismertették a Tisza-tó jeles jubileumi ünnepének legfőbb eseményeit, kiemelten a Tisza-tó Jubileumi Hét programjait és a Tisza-tavi közösség nevében átadták Erika Miklósa Kossuth-díjas művésznőnek a Tisza-tó Nagykövete megbízólevelet.

A sajtóesemény jubileumi emléksétával zárult. A résztvevők elgyalogoltak arra a helyszínre, ahol 1973. május 16-án a Tisza II Víztározó ünnepélyes átadó ünnepsége zajlott. Ez alkalomból Kisköre Város Önkormányzata és a KÖTIVIZIG egy fotópontot állított fel az ötven évvel ezelőtti átadás helyszínén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában