Színvonalas ünnep

2023.05.19. 20:36

Jeles évfordulót ünnepeltek Nyíracsád óvodájában

55 évvel ezelőtt vehették birtokukba az óvoda jelenlegi épületét a nyírségi település csemetéi

Az óvodai csoportok műsorral szórakoztatták a vendégeket

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Egész héten sírdogáltak az esőfelhők, de május 19-re előbújt a nap, hogy le ne maradjon a település 55 évvel ezelőtt átadott „új” óvodájának évfordulója tiszteletére rendezett jubileumi ünnepségéről. A jeles évforduló alkalmából kiállítással egybekötött ünnepségen az óvoda udvarán felállított színpad előtt dr. Nagy János polgármester, valamint Pósán Ferencné intézményvezető köszöntötte a megjelent szülőket, az óvoda egykori dolgozóit, a meghívott vendégeket. A múltat, a kezdeteket Kabály Ferencné, egykori óvodavezető idézte, aki 43 évig dolgozott az intézmény élén. A vendégeket rövid műsorral az óvoda valamennyi csoportja köszöntötte, majd fellépett az intézmény egykori lakóiból álló iskolai énekkar és az Eördögh Forgó Néptánc Együttes Pörgő Forgó csoportja, majd ajándékokkal köszöntötték az intézmény egykori vezetőit, és köszönték meg az intézmény munkáját segítő vállalkozók, szülők és külsős segítők munkáját is.

Sikert arattak a néptáncosok
Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Mesés múltidézés

Dr. Nagy János polgármester és Pósán Ferencné intézményvezető leleplezte az évforduló emlékére készített, az óvoda udvarán felállított mesefát, majd az óvó nénik meglepetés énekét hallgathatták meg a vendégek. Ezt követően valamennyien  megtekinthették a tornateremben berendezett értékes, az óvoda múltját idéző kiállítást is. 

Dr. Nagy János polgármester mellett az óvoda jelenlegi vezetője és egykori vezetői is örömmel vettek részt az ünnepségen (balról) Bálega Jánosné, Pósán Ferencné, Kabály Ferencné, Lakatosné Karácsony Katalin
Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A vendégek, de különösen a nyugdíjas dolgozók, és a ma már felnőtt korban lévő egykori óvodások nagy örömmel, és persze nem kis kíváncsisággal időztek el egy-egy tabló, tárló előtt, melyet az intézmény régi játékaiból, fotóiból állítottak össze az óvoda dolgozói. A jubileumi ünnepség fogadással ért véget az óvodában.

Kedves Zilahi Enikő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában