Oktatás

2023.04.04. 12:46

Új asztalok, székek, labor: korszerűbb lett a debreceni Kratochvil

Százötvenmillió forintos európai uniós támogatásból újulhatott meg a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - közölte a Honvédelmi Minisztérium kedden az MTI-vel.

2022 augusztusa és decembere között felújították az 1983-ban épült tanépületben a tantermeket, a folyosókat, a közlekedőket, korszerűsítették a vizesblokkokat, szabályozható lapradiátorokat építtetek be, és akadálymentesítést végeztek.

A tanműhely épületében az energiahatékonyság növelése érdekében szigetelték a lapostetőt, kicserélték a nyílászárókat és korszerű, energiatakarékos szellőzőrendszert építettek be. A tantermekbe új tanulóasztalokat, székeket, iratszekrényeket és speciális laborbútorzatot vásároltak.

A tárca közleményében hangsúlyozta, az iskola célja, hogy a honvédelmi neveléssel kiegészített tartalmas és minőségi oktatást továbbra is magas színvonalon, megújult környezetben biztosítsa a honvéd növendékek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában