Rajzpályázat

2023.04.22. 11:57

A Föld napja: díjazták a legügyesebb téglási gyerekeket

A díjazottak a saját pályaműveikkel, valamint a Téglás Város Vadásztársaság tagjai

Forrás: Tóth Emese

Igazi civil összefogással hívták fel a figyelmet Tégláson a Föld napján, bolygónk, természeti környezetünk megóvására. Téglás Város Vadásztársasága és Téglás Város Önkormányzata néhány hete „Föld napja” – rajzpályázatot írt ki, megszólítván az óvodás és iskolás gyerekeket, hiszen a városban már óvodáskortól folyik a kézműves tehetséggondozás, az iskolában pedig grafika tanszak működik.

„A pályázatot lelkes és elkötelezett érdeklődés kísérte, nagyon sok szép, színvonalas rajz érkezett be, érezhetően megmozdultak, lapot és festéket, színeket ragadtak a gyerekek, és látszik, hogy beindult a fantáziájuk” – tudtuk meg Poór Mihálytól, a vadásztársaság elnökétől, aki hozzátette, hogy

a város civil szervezeteivel és a város vezetésével további közös együttműködést terveznek, amelyek mind környezettudatos alapelvekre épülnek, és továbbra is a várossal közösen dolgoznak a környezetvédelemért.

A szakmai és civil tagokból álló zsűri bírálatát követően három kategóriában adták át szombat délelőtt az elismeréseket, Poór Mihály a vadásztársaság elnöke és Kerekes-Bíró Éva kulturális referens közreműködésével.

Az eredmények

Óvodások

1. a Bárczay Anna Városi Óvoda Kézműves Kuckója

2. Nyilas Bence

3. Both Jázmin és Popovics Enna

Alsó tagozatosok

1. Jónás Hanna és Nemes Alexandra

2. Berta Sándor

3. Rezes Valentin

Felső tagozatosok

1.  Hegedűs Kincső

2. Szilágyi Viktória

Az első helyezettek vadászati élménytúrát, a második helyezettek pedig vadásztávcsövet kaptak Téglás Város Vadásztársasága jóvoltából, a harmadik helyezettnek Téglás Város Önkormányzata ajánlott fel 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt.

A díjátadóról készült képek, és a pályaművek a jövő héttől elérhetőek lesznek a város honlapján. A szervezők minden résztvevőnek gratuláltak.

KBÉ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában