Nőnapi köszöntés

2023.03.08. 14:31

Tulipiros jókedvvel ünnepeltek nőnapon a debreceni nyugdíjasok – fotókkal

Virággal köszöntötte a gondoskodó város vezetője a nőket a megújult debreceni idősek klubjában.

A jó kedélyű társaság örömmel fogadta Széles Diána alpolgármestert és Papp László polgármestert

Forrás: Czinege Melinda

„Nem az a fontos, az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal.” Bilicsi Tivadar dalának méltó videóklipje lehetett volna a Nagyerdei Gondozószolgálat Thomas Mann Utcai Idősek Klubjának szerdai eseménye. A város három idősek klubjának több, mint ötven tagja gyűlt össze és diskurált, dalolt – többek között a fent idézett slágert is – táncolt. Míg az egyik asztalnál römizett egy derűs csoport, a másiknál aprólékos munkával gyémántszemes kirakóból születtek szemgyönyörködtető képek. 

A jó kedélyű társaság örömmel fogadta Széles Diána alpolgármestert és Papp László polgármestert, aki a nemzetközi nőnap alkalmából egy szál tulipánnal köszöntötte a jelenlévő ünnepelteket.

Ezután a gondoskodó város vezetője körbejárta az intézményt, amelyet az elmúlt években teljeskörűen felújítottak. Az 1982-ben épült ingatlan több, mint 95 millió forintból újulhatott meg, melyből több mint 12 millió forintot az önkormányzat saját forrásból biztosított. A munkafolyamat 2021 januárjában indult, ám az eszközbeszerzés miatt, a projekt technikai lezárása 2023. január végéig húzódott.

Az eseményen ismertették a Gondosóra programot, amelyet tavaly indított el a kormány. A jelzőeszköz – európaszerte egyedülálló módon – hazánkban alanyi jogon jár minden 65 évét betöltött embernek, aki igényli. Ha viselője egészségi állapotában változást észlel az eszköz, jelez az országban minden pontjáról elérhető 0-24 órás diszpécserközpontnak. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában