Birtokba vették

2023.03.18. 14:40

Örülhetnek az extrém sportosok: nagyon menő parkot építettek nekik Debrecenben – fotókkal, videóval

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a Tócóvölgyben – elkészült a Debreceni Extrémsport Park a Debreceni Jégcsarnok mögötti területen.

Forrás: Czinege Melinda

Szombaton délelőtt megtelt élettel a Tócóvölgy, ugyanis átadták a Debreceni Extrémsport Parkot, amit az extrém sport kedvelői ki is próbálhattak. A kerékpárosok és gördeszkások izgatottan várakoztak a kapuban, voltak közöttük egészen fiatalok, de országos bajnokok is, akik láthatóan boldogan vették birtokba a létesítményt. A megkérdezettek egyöntetűen elmondták: valóban nagy szükség volt a pályára, és biztosak abban, szabadidejükben rendszeresen felkeresik a parkot.

Egy igazán hiánypótló beruházást sikerül most átadni a sportszerető közönségnek, hiszen hosszú ideje tervezzük ennek a megvalósítását

– fogalmazott Papp László polgármester a park átadóján. Kiemelte, évtizedek óta napirenden van Debrecenben az a kérdés, hogy az extrém sport tekintetében hol, és hogyan lehet kialakítani azokat az infrastrukturális feltételeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a sport meg tudjon erősödni mind a városban, mind a térségben.

Papp László
Forrás: Czinege Melinda

A polgármester úgy fogalmazott, 2015-ben indult az elkészült sportparkról egyfajta közös gondolkodás, és akkor az volt a kérése a kollégái irányába, hogy ne a városházán találják ki azt, hogy a létesítmény hogyan nézzen ki, hanem vegyék fel a kapcsolatot a Debrecenben működő sportszervezetekkel, és kérdezzék meg az ő véleményüket.

Nagyon sokféle igény, javaslat született ezzel kapcsolatban, persze ezeket mind biztosan nem tudtuk beépíteni a pályába, de ez a park úgy készült el, hogy minden érintett sportszervezet javaslatát meghallgattuk, amire pedig forrásunk volt, azt beépítettük a komplexumba – hangsúlyozta.

Mint elhangzott, csaknem 660 millió forintba került a Debreceni Extrémsport Park. – Egy nagyon speciális, több sportágat kiszolgáló parkról beszélünk. Egész pontosan 5 pályát tartalmaz a sportpark: BMX freestyle, kerékpáros triál, gördeszka, görkorcsolya és kerékpáros pumpapálya. Azt hiszem, hogy ez egy újabb lökést ad ezen sportágak vonatkozásában a fejlődésnek – tette hozzá a polgármester. Leszögezte, a pályák kialakításakor nagyon fontos szempont volt, a kezdőktől egészen a versenysportolókig mindenki használhassa, élvezhesse és gyakorolhassa tudását, képességeit ezeken az eszközökön.
– Remélem, a sportolók meg tudják majd erősíteni, hogy az a szándék, ami a pálya tervezés és megvalósítása során a város részéről megfogalmazódott, az valóban egy jó ügyet szolgál. A komplexum európai uniós, kormányzati támogatásból és jelentős részben önkormányzati saját költségvetési forrásból valósult meg – fűzte hozzá.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az átadón kiemelte, az a feladata, hogy az embereknek könnyebbé tegye az életét: hozzanak létre olyan létesítményeket, szervezzenek olyan programokat, aminek köszönhetően az emberek mozognak, egészségesebben élnek és fittebbek lesznek.

Révész Máriusz
Forrás: Czinege Melinda

Nagyon sok mindent tettünk az elmúlt időszakban, de van egy különösen fontos célcsoport: ez pedig a gyerekek. Különösen oda kell figyelni rájuk, igaz, bevezettük a mindennapos testnevelést, de ha megnézzük az adatokat, akkor azt látjuk: az elhízott, túlsúlyos gyerekek aránya nagyobb, mint az előző évben volt

– emelte ki. Hozzátette, ennek számos oka van, mint például a túlzott telefonhasználat. Ennek ellenére az is biztos, a gyermekeink egyre kevesebbet mozognak, ezért is nélkülözhetetlen kitalálni, hogy is lehetne őket megszólítani.

Ha körbenézünk, akkor láthatjuk, ez egy olyan park, ami nagyon sok gyermeket meg fog szólítani Sok fiatalt rá fog venni arra, hogy mozogjon. Ez a pályarendszer Magyarországon a legnagyobb, legerőteljesebb, és Debrecen igazán büszke lehet rá – tette hozzá. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában