Olvasói panasz nyomán

2023.03.22. 10:01

Még legalább másfél hónapig nem használható a mozgáskorlátozottak számára kialakított lift a Debreceni Köztemetőben

Hat-nyolc hét, mire megérkezik az a szerkezet, ami a javításhoz szükséges.

Hiába a lift, kézi segítségre volt szükség

Forrás: Molnár Péter

Nem működik a mozgáskorlátozottak számára fenntartott lift a Debreceni Köztemető ravatalozó épületénél – számolt be portálunk egyik olvasója, aki egy temetésen szeretett volna feljutni az épület egyik termébe a szerkezet segítségével, mint kiderült, hiába. A kerekesszékes olvasónkat végül két férfi vitte fel a lépcsőn, hogy leróhassa kegyeletét elhunyt szerette előtt.

Debrecen köztemető lift haon
Üzemen kívül – még egy darabig
Forrás: Molnár Péter

Az ügy kapcsán megkerestük Domokos Csillát, az AKSD Kft. szóvivőjét, aki elmondta, a lift január 19-én romlott el, a javítása során kicserélték az akkumulátorokat, beprogramozták azokat, motorcserére is sor került februárban, azonban a lift működése ezután sem volt folyamatos és tökéletes.

Az épület műemlékvédelmi oltalom alatt áll, mely többek között azt is jelenti, hogy évekkel ezelőtt a liftet csak a jelenlegi nyomvonal kiépítésével engedélyezték. A lépcső ívelése miatt az áramszedő sűrűn meghibásodik, ami rövidzárlatot és a részegységek meghibásodását eredményezi 

– magyarázta a szóvivő. Hozzátette: várhatóan a felvonó áthelyezését fogják kérelmezni, annak érdekében, hogy egy új megoldás hosszú távon biztosítsa a szolgáltatás folytonosságát. – A jelen meghibásodást előre láthatóan 6-8 hét alatt tudjuk javítani, mert a cserére szoruló egység beszerzése ennyi időbe telik. Társaságunk kéri a temetőbe látogatók türelmét és megértését, a lift üzemzavarainak elhárításán folyamatosan dolgozunk – fűzte hozzá Domokos Csilla.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában