Közlekedés

2023.03.18. 10:00

Ezeket a hajdú-bihari vonatokat érinti a MÁV áprilisi menetrendváltozása

A fővárost a Hortobággyal összekötő Tisza-tó expressz május 22-től nyár végéig naponta jár majd.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Tavaly decemberben a vasútvonalak mintegy harmadát érintő, a korábbiaknál utasközpontúbb, a fejlesztéseket jobban kihasználó menetrend lépett életbe a MÁV-Volán-csoport hálózatán. A szokásos év közbeni menetrendmódosítástól, április 2-től a lakossági, társadalmi igényeket, visszajelzéseket figyelembe véve a korábbinál még jobban alkalmazkodik a közösségi közlekedés a munkába, iskolába járási, hazautazási, illetve az átszállási szokásokhoz – olvasható a MÁV szombati közleményében.

Mint írták, az áprilisi módosításokat megelőzően, már március 11-től közlekedik a fővárost közvetlen járatként a Tisza-tóval és Hortobággyal összekötő Tisza-tó expressz. Május 21-ig, majd pedig szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-étől nyár végéig viszont naponta közlekedik a Keleti pályaudvarról, Tiszafüredet érintve Balmazújvárosig. A járat közel 50 – igény esetén bővíthető – kerékpárhellyel szolgálja az utasokat.

Azt, hogy a vármegyei vonatok esetében mi változik, lentebb olvashatják.

Budapest―Cegléd―Szolnok (100a) vonal

A Nyugati pályaudvarra naponta közlekedő alábbi vonatok megállnak Monorierdőn és Üllőn is:

  • a Debrecenből 3.30-kor induló 6019-es számú Cívis InterRégió Monorierdőről 5.50-kor, Üllőről 6.00-kor indul,
  • a Debrecenből 4.30-kor induló 6029-es számú Cívis InterRégió Monorierdőről 6.50-kor, Üllőről 7.00-kor indul.

Debrecen―Nyírbátor―Mátészalka (110-es) vonal

  • A Mátészalkáról 3.17-kor Debrecenbe induló 6319-es számú személyvonat Mátészalka és Nyírbátor között 6 perccel később fog közlekedni, Mátészalkáról 3.23-kor fog indulni.
  • A Debrecenből 18.08-kor Fehérgyarmatra induló IC638-as számú vonat menetideje 1 perccel nő Nyírbátor és Hodász között, Mátészalkán 4 helyett csak 3 percet tartózkodik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában