Megvan a részletes útvonal is

2023.03.24. 12:14

Figyelmeztet a Honvédség: katonai konvoj indul szombat reggel Hajdúhadházról

Fokozott óvatosságra kérik a sofőröket.

Forrás: Honvédelem.hu

Az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred kijelölt állománya a ,,Noble Imperat 2023-1” elnevezésű gyakorlaton vesz részt. A feladat eredményes végrehajtása érdekében közúti átcsoportosítást hajtanak végre Hajdúhadházról Újmajorba, március 25-én, szombaton, reggel 8 órás indulással, közölte a Magyar Honvédség hivatalos honlapja.

A konvoj a Hajdúhadház Vay Ádám Kiképző Bázis – Hajdúhadház, Hunyadi út – Hajdúhadház, Bocskai tér – Hajdúhadház Kossuth utca – 4-es számú főút – M35 elkerülő út – M35 autópálya – M3 autópálya – M31 autópálya – M0 körgyűrű – M7 autópálya – Székesfehérvár elkerülő 8-as számú főút irányába – 8-as számú főút Veszprém irányába – Hajmáskér-hadiút – Újmajor tábor útvonalon halad.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén katonai rendész kísérőjárművek biztosítják.

A haderő arra is kéri a sofőröket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja, és köszöni a lakosság türelmét, megértését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában