Felhívás

2023.03.27. 17:44

Arra kéri a böszörményi önkormányzat a dohányosokat, erre az egy dologra nagyon figyeljenek

Forrás: Shutterstock

„Számos szervezet és egyén dolgozik azon, hogy megtisztítsa városunkat a hulladékoktól, illetve a tisztaságot fenntartsa. Ezúton is kérjük a dohányzó személyeket, akik a cigarettacsikkeket, illetve egyéb szemetüket szétdobálják, hogy a kihelyezett szemetestárolókat használják” – olvasható Hajdúböszörmény hivatalos Facebook-oldalán.

A bejegyzésben emellett a dohányboltok és egyéb üzletek tulajdonosait is kérik, hogy helyezzenek ki szemetestárolókat, és ezeknek a környékét tartsák tisztán. A közterület-felügyelet ellenőrizi ezeket, hiszen a közösségi együttélés alapvető szabályaiba ütköző magatartást tanúsít az a személy, aki szemetel – teszik hozzá.

Az üzletekkel szemben a közterület-felügyelet munkatársai hulladékgazdálkodási eljárást kezdeményeznek az illetékes hatóságoknál, amennyiben az üzlet környéke szemetes, és nincs hulladéktárolására alkalmas edény kihelyezve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában