Jubileum

2023.03.31. 13:09

Fél évszázada óvja a gyermekeket a debreceni Karácsony György Utcai Óvoda

A jubileum alkalmából ünnepséget rendeztek az intézményben pénteken.

Ünnepi műsort adtak a gyerekek

Forrás: Molnár Péter

Idén ötven éves a debreceni Karácsony György Utcai Óvoda, mely alkalomból ünnepi megemlékezést tartottak pénteken az intézményben. A jubileumi eseményen Papp László polgármester köszöntőjében elmondta, a cívisváros egyik legrégebbi lakótelepén 1973-ban épült meg az óvoda, melyet akkor Debrecen legmodernebbjeként avathattak fel. 

Nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a városnak egy olyan történeti korszakában jött létre, amikor egy erős gazdasági prosperitás, lakosságszám növekedés jellemezte a települést: volt olyan nevelési év, amikor 180 gyerek is az intézmény gondjaira volt bízva

 – fogalmazott.

Debrecen Karácsony György óvoda haon
A gyerekek ünnepi műsort adtak
Forrás: Molnár Péter

A város első embere kitért arra, hogy az önkormányzat 2021-ben felújíttatta az épületet, melynek köszönhetően ma már megújult külsővel, igazán vonzó lehet a családok számára. A polgármester beszédében kiemelte az óvodapedagógusok példaértékű munkáját is: 1996-ban készült el az óvoda nevelési programja, mely olyan területekre fókuszál, amelyek kiemelten fontosak a 21. század gyermekei vonatkozásában.

Debrecen Karácsony György óvoda Bihariné Berta Enikő Papp László haon
Bihariné Berta Enikő intézményvezető és Papp László polgármester a rendezvényen
Forrás: Molnár Péter

– Igazán az óvodában sajátítjuk el azokat a mintákat, értékeket, amelyek egész életünkre kihatással vannak. Ha visszagondolunk mindannyian saját gyermekkorunkra, azt mondhatjuk, életünk legfelhőtlenebb időszaka ez. Ekkor még nincs velünk a szigorú tanulás kényszere, ez a játszva tanulás időszaka, mely elsősorban az óvodákban zajló pedagógiai munka fontos eleme és következménye. A gyermekek játszva tanulják meg azokat a kognitív szociális készségeket és képességeket, amelyek egész életükre kihatással lesznek – hangsúlyozta Papp László.

Debrecen Karácsony György óvoda haon
Ünnepi műsort adtak a gyerekek
Forrás: Molnár Péter

A Karácsony György Utcai Óvoda felújítása kapcsán kiért arra is, hogy a város folyamatosan segíti a köznevelési intézmények körülményeinek jobbá tételét: az elmúlt időszakban 18 óvodát újítottak fel részben vagy egészben, s a program ebben az évben is folytatódik.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában