Jótékonyság

2023.03.24. 11:05

Elindult a Dorkász akciója, kék vödrökkel tehetjük könnyebbé a rászorulók mindennapjait

A húsvéti adománygyűjtés április 7-ig tart.

Forrás: Napló-archív

Elindította Kék Vödör nevű húsvéti adománygyűjtő akcióját a Dorkász Szolgálat pénteken, számoltak be közleményben.

Mint írták, a gazdasági nehézségek mindannyiunkra nagy terhet rónak anyagilag a mindennapokban, de képzeljük el, hogy milyen nehéz lehet azoknak, akiknek ezelőtt is problémát okozott a mindennapi betevő biztosítása. A Dorkász Szolgálat Debrecen környékén több olyan településen jelen van, ahol nem ritka, hogy egy családnak, vagy egy idős embernek ezzel kell szembesülnie. Minden eddiginél nagyobb szükség van tehát a helyi összefogásra, hogy a közöttünk élőknek kevésbé legyenek gondterheltek a mindennapjaik – hívták fel a figyelmet.

Irénke néni háza például 2013-ban egy zárlat miatt leégett. Azóta Pacon él egy omladozó házban havi 27 ezer forintból. Számára egy csomag tartós élelmiszer is óriási segítség. De nem ő az egyetlen, akinek kilátástalan a helyzete.

A Dorkász Szolgálat a mostani tartósélelmiszer-gyűjtéssel próbál enyhíteni ezeken a nehéz sorsokon. A kampány március 24. és április 7. között tart, és bárki, bármikor bekapcsolódhat online.

További részletek a szolgálat honlapján találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában