Szépkorú köszöntése

2023.03.22. 13:58

Debrecen legidősebb lakosa elárulta a hosszú élet titkát

Az immár 104 éves Zsófia néni világéletében imádta a szalonnát és az erős paprikát.

Szatmári Antalné Zsófia néni a Haon munkatársaira is emlékezett tavalyról

Forrás: Kiss Annamarie

– Ha jövőre kérdezik, akkor is ezt mondom, a hosszú élet titka: a puha fehér szalonna erős paprikával meghintve, amit pirítóssal eszek, és egy bögre fekete kávét iszok mellé – fogalmazott a Haon érdeklődésére Szatmári Antalné Zsófia néni, akit stábunk mellett Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő, valamint Tóth-Vanka Judit, a debreceni polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa köszöntött születésnapja alkalmából szerdán debreceni otthonában.

Debrecen Szatmári Antalné Zsófia szépkorú idősköszöntés haon
104. születésnapján köszöntötték a vígkedélyű szépkorút
Forrás: Kiss Annamarie

Zsófia néni egy vígkedélyű, beszédes és humoros szépkorú, aki tavalyról emlékezett ránk, ugyanis pont egy éve szintén otthonában kerestük fel, hogy jó egészséget kívánjunk neki. Mint elmondta, örül, hogy újra láthat minket, várta már ezt a napot, ahogy egyébként mi magunk is. Korábbról emlékeztünk rá, Hajdúnánáson született, évtizedeken át a Vidi-földön (tanyán) élt szüleivel és nyolc testvérével. 

Örömmel emlékszik vissza a gyermekkorára, hiába más korszak volt, sokszor nehezebb – többek közt a háborús időszakok miatt –, ám ettől függetlenül úgy érzi, szép életet tudhat maga mögött. Szeretetteljes családban nőtt fel, sokat segédkezett a szüleinek, már öt órakort kelt, és végezte a napi tennivalókat.

Két gyermeke született, ma pedig hat unokával és három dédunokával büszkélkedhet. Férje ácsmesterként dolgozott, ő pedig a háziasszonyi teendőket látta el otthon. Soha nem volt számára piszkos a munka, főzött, mosott, takarított, mindent elvégzett, amit kellett. Ma már nem főz, viszik neki az ételt, de egyáltalán nem hagyta el magát. Tévézik, rádiót hallgat, tesz-vesz, és mindenkihez van egy-két jó szava. Büszke családjára, akiknél jobbat, szebbet soha nem kívánhatott volna.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában