Akkugyár

2023.03.29. 16:48

A Fidesz szerint riogatják a debrecenieket

A debreceni Fidesz-KDNP frakció reagált a Civil Fórum közlésére.

A frakció szerint semmi sem fenyegeti a debreceniek vizét

A debreceni Fidesz-KDNP frakció reagált a Civil Fórum március 29-i sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

„A Civil Fórum már a rémhírkeltésben is felveszi a versenyt a baloldali pártokkal. Az engedélyezés alatt lévő első fázisban napi 3378 köbméter lesz az átlagos vízigénye az üzemnek. Amit a Civil Fórum kommunikál az egyszerűen nem igaz. Ha jobban elolvasták volna a cég képviselőjének nyilatkozatát, akkor egyértelmű lenne, hogy a tervezett három fázis elkészültével, 10 ezer köbméter lehet a napi átlagos vízigény, melynek 70%-a szürkevízzel, azaz tisztított szennyvízzel kerül ellátásra. Tehát szó sincs 18 ezer köbméter napi átlagos vízfelhasználásról.

A Fidesz-KDNP frakció semmilyen a környezetet terhelő, azt károsító, a környezetet szennyező ipari tevékenységet nem támogat, azt senki nem folytathat Debrecenben. A környezetvédelmi hatóság az Európai Uniós határértékeknél is szigorúbb környezetvédelmi feltételeket határozott meg az akkumulátorgyár működése kapcsán. Ennek az üzemnek tehát nem lehet semmilyen környezetszennyező hatása.

Garanciaként ezeket a szabályokat be is fogjuk tartatni az önkormányzat, az egyetem, és a hatóságok által egy, a Déli Gazdasági Övezetben létrejövő, vállalatoktól független monitoring rendszer biztosításával és működtetésével. Nyomatékosan felszólítjuk a Civil Fórum képviselőit, hogy fejezze be a riogatást és a lakosság félre tájékoztatását és értelmezze pontosan a leírtakat!” – írták.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában