Költségvetés

2023.02.24. 09:54

Nádudvar éves költségvetését is elfogadták – egyhangú döntés született

Egyhangú döntés született

Forrás: Maczik Erika Facebook-oldala

Elfogadták Nádudvar önkormányzatának 2023. évi költségvetését csütörtökön. A város polgármestere, Maczik Erika Facebook-oldalán tudatta, a döntés egyhangúan született, a költségvetés főösszege 5 milliárd 562 millió forint, mely az előző évhez képest 141 százalékos növekedést jelent.

Kiemelte, a biztonságos működés megteremtése és a nagyszámú fejlesztési projektek megvalósítása mellett a legnagyobb bizonytalansági tényezőt idén is az energiahelyzet jelenti.

A 17 napirendi pontok között rendezési terv módosításokról és az idei közbeszerzési terv elfogadása mellett két pályázathoz kapcsolódó ajánlattételi felhívásról döntött a képviselő-testület. Sikeres eljárás esetén nyár elején indulhat a Vadvirág Óvoda felújítása, valamint a Völgyalj- és Makkodi-csatornák vízrendezése.

A polgármester hozzátette, elfogadták az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár tavalyi beszámolóját és idei munkatervét, valamint az óvodai beiratkozás rendjét: az óvoda és a bölcsőde esetében május 15. és 18. között zajlik majd a beiratkozás.

– Az iskolásoknak jó hír, hogy folytatódik a Kövy-ösztöndíj és a Húzd meg jobban!-ösztöndíjak nyújtása, melyre az önkormányzat fedezetet biztosít.
Ezúton szeretném megköszönni a polgármesteri hivatal és az intézmények munkatársainak szakmai munkáját a költségvetés összeállítása során és képviselőtársaim konstruktív, felelősségteljes hozzáállását a döntéshozatalban – zárta a város vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában