Meglestük az állatokat

2023.02.05. 20:54

Medveünnep volt a debreceni állatkertben – fotókkal

Dönci, a medvematuzsálem a szalmával bélelt barlangot választotta, de a vörös pandák megmutatták magukat.

A 31 éves medvematuzsálem ki sem dugta az orrát a szalmával bélelt „barlangjából”, míg az eredetileg hideg vidéken, a Himalája keleti részén és Délnyugat-Kínában őshonos vörös bundájú névrokonok szívesen mutatták meg magukat

Forrás: Czinege Melinda

Az igazán lelkes állatkedvelőket nem tántorította el a zord idő a Nagyerdei Kultúrpark Mackófesztiváltjától hétvégén. A vasárnap délelőtti szakvezetéshez csatlakozva örömmel konstatáltam, hogy a gyerekeknek „nem fagyott ajkára a szó”, sőt egyre szaporodtak a kérdések a túrán, amelyen egy gondozó mesélt Dönciről, az örvös medvéről és a vörös pandákról vagy más néven a vörös macskamedvéről. Előbbi, a 31 éves medvematuzsálem ki sem dugta az orrát a szalmával bélelt „barlangjából”, míg az eredetileg hideg vidéken, a Himalája keleti részén és Délnyugat-Kínában őshonos vörös bundájú névrokonok szívesen mutatták meg magukat. A Mackó Kuckóvá avanzsált faházban 333 mackó – plüss, rajz, könyvek – között melegedhettek, színezhettek az érkezők. Itt találkoztam a debreceni párral, Brigivel és Lajossal, valamint gyermekeikkel, a 2,5 éves Emesével és 1,5 éves kisöccsével, Lalikával. Mindannyian nagyon szeretik az állatokat. A kislány rövid gondolkodás után, a csikóhalat felelte a kedvencet firtató kérdésemre, testvérét a varjak nyűgözik le, gyakorta utánozza a károgásukat. A család rendszeres látogatói a Nagyerdei Kultúrparknak, bérletet váltottak ide. A legutóbbi programon, a Csicsergő napon már invitálták őket a szervezők a Mackófesztiválra, és a Facebook-oldalon is követik a zoo eseményeit.

Egyéni felfedezőútra indult a csapat én pedig a Gibbonházba, ahol arcfestés és kézműveskedés várt a gyerekekre. Míg a művek készültek a vízilovakat és a gibbonok artistamutatványait is láthatták a jelenlévők. A nekem legkedvesebb látogató unikornisarccal, egy papírmaci-bábbal és örömmel tele szívvel távozott a helyszínről. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában