Egységesnek kell lenni

2023.02.05. 10:00

Ökumenikus imahét Körösszegapátiban

Évről évre a településen lévő egyházközségek közösen gyűlnek össze imádkozni imatermeiben, templomaikban.

Egységesnek kell lenni abban vallási nézettől függetlenül

Forrás: Vmirjáncki József

Az összejövetel helye alkalmanként mindig más gyülekezet Istenházában történt. Dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkésznő gyülekezeti imatermükben, Kovács Dániel a településhez tartozó kis református templomban, a helyi baptisták imaházában Jámbor Ádám lelkipásztor, az ortodoxok templomában pedig Sorin Muresanu ortodox tisztelendő vezetésével tartották az imahét összejöveteleit.

Reformátusok, baptisták, ortodoxok más alkalommal más és más templomba járnak, de most az imahét eseményein egy helyen együtt hallgatták egyházi vezetőjük szavait.

Forrás: Vmirjáncki József

Dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkész, Kovács Dániel református tiszteletes, Jámbor Ádám baptista lelkipásztor és Sorin Muresanu ortodox tisztelendő beszéltek arról, hogy a hívek tisztítsák meg, emeljék fel szívüket, imádkozzanak a békéért. Hangsúlyozták, hogy az erőszak nem vezet jóra, csak szenvedést okoz. Minden embernek joga van békében élni. A gyűlölet megakadályozása, a háborúság elkerülése minden keresztény hívő feladata. Minden alkalommal a megjelent hívek a Krisztus hívők egységéért imádkoztak. Napjainkban olyan sok helyen a világban veszélyben vannak a keresztény egyházak tagjai. Ezért fontos az összetartás, az együtt gondolkodás, az együtt cselekvés. Ez főleg a béke megőrzését, annak megteremtését jelenti.

Egységesnek kell lenni abban vallási nézettől függetlenül, hogy a szenvedőket segíteni kell, különösen azokat, akik ki vannak szolgáltatva a hatalmasoknak. A kis segítség is nagy segítség.

A körösszegapáti közös összejövetelek végén minden alkalommal a hívek finom tésztákkal, süteményekkel kínálták meg egymást.

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában