Közlekedés

2023.02.07. 10:20

Figyelmeztet a honvédség: itt kell katonai konvojokra számítani Hajdú-Biharban!

Több vármegyei útszakaszt is érint az átcsoportosítás.

Forrás: Honvédelem.hu

Katonai járműveket csoportosít át a Magyar Honvédség február 8-án és 9-én, ezért menetoszlopok közlekedésére kell számítani a keleti országrészben, a 41-es főút, az M3-as autópálya, a 4-es főút, az M35-ös autópálya és a 47-es főút Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád vármegyei útszakaszain

– közölte a honvédség hivatalos honlapja.

A lakosságot arra kérik, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Arra kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában