Asztali foci

2023.02.08. 16:21

Debrecenben élesztették újjá a gombfocit

Egykori kollégánkra is emlékezve rendeznek versenyt szombaton.

Máig vannak, akik szívesen játszák

Forrás: MW-Archív

A Hajdú-bihari Napló és a Kelet-Magyország napilapok egykori munkatársa, Réti János sokat tett azért, hogy Debrecenben újraéledjen a gombfoci élet. Többek között 1992-ben a tiszavasvári Farkas Gábor segítségével nagysikerű szektorlabda bemutatót szervezett a Kölcsey Művelődési Központban. Erre emlékezve rendezi meg idei első versenyét a sportágban azóta már a legjobbak közé tartozó Debreceni Sport Club asztali-labdarúgó szakosztálya február 11-én, szombaton a DEMKI Ifjúsági Házban.

A cívisvárosi csapat ugyan főleg a brazil stílusú gombfociban jeleskedik, ám szeretne a szektorlabda versenyágba is eredményesen visszatérni, ezért hosszú idő után hagyományteremtő szándékkal rendez ilyen versenyt, amely egyben tízek bajnoksága és Európai-bajnoki kvalifikációs viadal is.

A 2020 novemberében elhunyt Réti János emléke előtt tisztelgő rendezvényre az ország legjobb szektorlabda játékosai érkeznek szombaton az ifjúsági házba, ahová minden érdeklődőt várnak a szervezők. A verseny délelőtt tíz órakor kezdődik, de már 9 órától lehet gyülekezni a fél tízes megnyitóra, melyen egykori kollégánkról is megemlékeznek a rendezők. Az eredményhirdetés és díjátadás délután öt órától várható.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában