Akkumulátorgyár

2023.02.08. 19:56

Papp László egyeztetett a debreceni monitoring-rendszer kidolgozásáról

Egyeztetés a monitoring-rendszer kidolgozásáról

Forrás: Papp László Facebook-oldala

Papp László, Debrecen polgármestere szerdai Facebook-posztjában tudatta, hogy elindult a közös munka – a Zöld Munkacsoport javaslatára – a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselőivel és a Debreceni Egyetem professzoraival az iparfelügyeleti és környezetvédelmi monitoring-rendszer kidolgozásáról.

Mint ismert, a CATL beruházást ellenzők többször hangsúlyozták, hogy a gyár szennyezi a talajt és súlyosan környezetszennyező. 

Forrás: Papp László Facebook-oldala

Az igazság azonban az, hogy a gyártási folyamat fontos eleme a zárt rendszer alkalmazása, a szállítást is beleértve, ami megakadályozza, hogy bármilyen anyag a talajba jusson. Továbbá a kibocsátott anyagok még az üzem területén sem lépik át az egészségügyi és környezetvédelmi határértéket. 

A vállalat a magyar és az európai uniós határértékeknél is szigorúbb feltételekkel működik majd. Ezek betartását a beruházó és tőle függetlenül az önkormányzat, az érintett hatóságokkal – egy, a gyártól független monitoring-rendszer működtetésével – folyamatosan ellenőrizni fogja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában